تبیین روش های بهره گیری از سازواره های طبیعی در معماری

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس ملی پژوهشهای کاربردی در مهندسی عمران، معماری و مدیریت شهری
  • کد COI اختصاصی: CEUCONF05_233
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 609
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سینا تعصبی

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه معماری، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود، ایران

سیدمهدی مداحی

استادیار دانشکده معماری و شهرسازی موسسه آموزش عالی خاوران مشهد، ایران

محمدرضا مجاهدی

مربی و عضو هییت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود، ایران،

چکیده

باتوجه به ابعاد گسترده مشکلات زیست محیطی در قرن حاضر و با درنظرگرفتن گرایش هایی که برای حل این مشکلات شکل گرفته اند از یک سو، و گسستن رابطه میان طبیعت و انسان در بناهای معاصر از سوی دیگر، انسان ها همواره به دنبال ایجاد یک رابطه منطقی و مناسب با طبیعت بوده اند. معماری یکی از مهم ترین حوزه هایی است که رابطه انسان با طبیعت در قالب آن تجلی یافته است. این در حالی است که گسست رابطه میان انسان و طبیعت بر چگونگی رابطه معماری با طبیعت تاثیر شایانی نهاده است. بنابراین انسان امروزی در وضعیتی است که احیای رابطه هماهنگ با طبیعت را در زندگی خود جستجو می کند. در این راستا، پژوهش حاضر نیز در جهت شناخت سازواره های و بهره گیری مطلوب از آنها در معماری است. روش پژوهش حاضر، کیفی است. بدینصورت که ابتدا با استناد به منابع کتابخانه ای، اطلاعات مورد نیاز جمع آوری شده و سپس به روش توصیفی-تحلیل به تجزیه و تحلیل اطلاعات پرداخته می شود. بنابراین در مرحله اول به بررسی سازواره های طبیعی، خواص و انواع آنها و همچنین روش های بکارگیری آن ها در معماری، پرداخته شد. در نهایت نیز راهکارهایی در جهت بهره گیری مطلوب از سازواره های طبیعی در حوزه معماری ارایه گردید.

کلیدواژه ها

معماری، سازواره، طبیعت، ارتباط معماری با طبیعت، الگوهای طبیعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.