بررسی و تحلیل پایداری گوه های تونل گردنه رخ با استفاده از نرم افزار Unwedge

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس ملی پژوهشهای کاربردی در مهندسی عمران، معماری و مدیریت شهری
  • کد COI اختصاصی: CEUCONF05_207
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1211
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام ملکی پور

دانشجوی ارشد مهندسی زمین شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه یزد، یزد، ایران

عنایت الله امامی

استادیار گروه زمین شناسی، دانشگاه یزد، یزد، ایران

محمدرضا مشرفی فر

استادیار گروه زمین شناسی، دانشگاه یزد، یزد، ایران

رسول اجل لوییان

استاد گروه زمین شناسی، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران

چکیده

از جمله مسایل مهم در مطالعه تونل های حفر شده در توده سنگ های درزه دار بررسی و تعیین گوه های ریزشی و طراحی سیستم نگهداری مناسب برای آن ها است. مقاله پیش رو، تحقیقی در مورد بررسی گوه های ریزشی در باند دوم تونل گردنه ̓رخ و طراحی سیستم نگهداری مناسب برای آن به منظور افزایش ضریب اطمینان است. در این مقاله فرآیند مدلسازی با استفاده از روش تعادل حدی به کمک نرم افزار Unwedge انجام شده است. با توجه به ریزشی بودن تونل و مقاومت سنگ های موقعیت های مختلف گوه در تونل و بررسی خطر ریزش آن ها بررسی شده است. در ابتدا تونل بدون تعریف سیستم نگهداری تعریف شده و ضریب اطمینان گوه های تشکیل شده محاسبه می شود، سپس با توجه به موقعیت گوه ها سیستم نگهداری شامل راک بلت و شاتکریت تعریف شده و ضریب اطمینان در این حالت نیز مورد محاسبه قرار قرار گرفته است. قبل از طراحی سیستم نگهداری امکان ریزشی بودن گوه های سقفی و جانبی وجود دارد. با توجه به تحلیل های انجام شده اجرای شاتکریت برای پایدارسازی و جلوگیری از ریزش بلوک ها بسیار ضروری است.

کلیدواژه ها

تحلیل پایداری، گوه های تونل، تونل گردنه رخ، Unwedge

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.