حاشیه ایمنی ساختمانها با توزیع نامتقارن سختی در پلان با توجه به مفهوم نسبت بسامدی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس ملی پژوهشهای کاربردی در مهندسی عمران، معماری و مدیریت شهری
  • کد COI اختصاصی: CEUCONF05_163
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 371
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی کوماری تبریزی

دانشجوی کارشناسی ارشد عمران، گرایش سازه، دانشکده فنی مهندسی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران.

رامین کتابفروش بدری

استادیار، گروه مهندسی عمران، واحد آذرشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، آذرشهر، ایران

چکیده

مشاهدات حاصل از زمین لرزه های شدید نشان می دهد که بروز فروریزش در ساختمانها از آثار محتمل طی این رویدادها است و مطالعه عملکرد ساختمانها در این سطح عملکرد ضرورت غیر قابل انکار می باشد. در اغلب مطالعات بر روی فروریزش ساختمانهای قاب خمشی توجه کمتری بر حالات نامنظم در پلان صورت گرفته است. با توجه به اهمیت آثار نامنظمی در رفتار سازه ها در این مطالعه ساختمانهایی با توزیع نامتقارن سختی مورد توجه قرار دارد. در مدلهای ساختمانی قاب خمشی ویژه بتنی با خروج از مرکزیت صفر، 10، 20 و 25 درصد، حاشیه ایمنی تحت زلزله های شدید توسط مدلهای سه بعدی و با رفتار خمیری متمرکز در اعضا با نرم افزار OpenSees بررسی شده است. تاثیر رفتارهای پیچشی نرم و سخت پیچشی در این مطالعه با تعریف دو معیار نسبت بسامدی همبسته و ناهمبسته بر حاشیه ایمنی مدلها مورد سنجش قرار می گیرد. بر اساس نتایج حاصل، حاشیه نسبی فروریزش با افزایش نامنظمی در ساختمانهای سخت پیچشی کاهش می یابد. در مقابل برای ساختمانهای نرم پیچشی بیشتر شدن خروج از مرکزیت تاثیر نامطلوبی بر ظرفیت فروریزش مدلهای مورد مطالعه نشان نمی دهد. نتایج نشان می دهد که نسبت بسامدی ناهمبسته روند تغییرات حاشیه ایمنی را به نحو صحیح تری نمایش می دهد.

کلیدواژه ها

حاشیه نسبی فروریزش، نامنظم در پلان، نسبت بسامدی، قاب خمشی ویژه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.