بررسی رفتار لرزه ای ستون ها در قاب های خمشی فولادی مجهز به میراگر ویسکوز بر مبنای نیروهای محوری

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس ملی پژوهشهای کاربردی در مهندسی عمران، معماری و مدیریت شهری
  • کد COI اختصاصی: CEUCONF05_096
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 428
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عبداله میرآلی

دانشجوی کارشناسی ارشد عمران_سازه، واحد دزفول، دانشگاه آزاد اسلامی، دزفول، ایران

پنام زرفام

استادیار گروه عمران_سازه، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

چکیده

یکی از شناخته شده ترین سازه های فولادی ارتجاعی سازه های قاب خمشی مجهز به میراگرهای ویسکوز است. تحقیقات بسیاری برای تعیین فواید استفاده از میراگرها صورت گرفته است. در حالی که استفاده از میراگر ویسکوز رو به افزایش است، ولی تاکنون مطالعات موثر که بتواند تاثیر میراگرهای ویسکوز بر روی ستون ها بررسی کرد بسیار محدود است. پژوهش های قبلی نشان میدهد که این نوع قاب ها ممکن است تحت زلزله های قوی، وقوع مفاصل پلاستیک در ستون را تجربه کنند. بنابراین نیاز به انجام ارزیابی های بیشتر بر روی ستون های قاب خمشی فولادی مجهز به میراگر ویسکوز می باشد. برای این هدف از سه مدل مختلف از یک نمونه ی ساختمانی که دارای 10،5و15 طبقه است، که با و بدون میراگر با استفاده از آیین نامه های داخلی و به کمک آیین نامه ASCE 7-10 طراحی شده است. تحلیل دینامیکی افزایشی (IDA) برای تمامی قابها با استفاده از نرم افزار OpenSees انجام شده و احتمال فروریزش، مکانیسم پلاستیک و نیروهای محوری ایجاد شده ازمیراگرها ارزیابی شده است. نتایج نشان میدهد قاب های خمشی مجهز به میراگر ویسکوز تحت رکوردهای موجود هیچ یک قابها مفصل پلاستیک درستون را تجربه نمی کنند. ولی در شدت لرزه ای فراتر درسازه های با میراگر در محل نصب میراگرها در یک طبقه خاص بر اثر نیروی زیاد میراگر مفصل پلاستیک در ستون ایجاد می شود. با افزایش ارتفاع احتمال فروریزش در سازه ها افزایش یافته است و همچنین در مقایسه سازه با و بدون میراگر، استفاده از میراگر احتمال فروریزش را کاهش داده است.

کلیدواژه ها

میراگر ویسکوز، تحلیل دینامیکی افزایشی، احتمال فروریزش، مکانیسم پلاستیک، نیروهای محوری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.