مکان یابی بهینه ایستگاه های اتوبوس بر اساس مدل AHP و با استفاده از GISنمونه مورد مطالعه: شهرک دانشگاه در شهر یزد
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: پنجمین کنفرانس ملی پژوهشهای کاربردی در مهندسی عمران، معماری و مدیریت شهری
- کد COI اختصاصی: CEUCONF05_071
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 457
نویسندگان
استادیار گروه شهرسازی دانشکده هنر و معماری دانشگاه یزد
دانشجوی کارشناسی شهرسازی، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه یزد
چکیده
امروزه یکی از مسایل مهم در نظام توسعه و مدیریت شهری در شهرهای بزرگ مقوله حمل و نقل و ترافیک شهری است. در این بین کمبود و نارسایی در سیستم حمل و نقل شهری به عنوان یکی از موانع رشد و توسعه در هر شهری به شمار می رود. ساماندهی سیستم های حمل و نقل به عنوان راه حلی به این معضل، قابلیت های مطلوب حرکت را برای افراد و کالاها فراهم می آورند و بر الگوهای رشد و توسعه تاثیر می گذارند. امروزه شبکه حمل و نقل عمومی و عناصر آن ها همچون ایستگاه های اتوبوس یکی از اجزای مهم سیستم حمل و نقل عمومی به شمار می آیند. بنابراین لازم است در محل هایی تعبیه شوند که باعث افزایش پوشش این سیستم در مناطق مختلف شهر شوند. این پژوهش از حیث هدف کاربردی بوده و از روش توصیفی و علی تطبیقی بهره گرفته است و اطلاعات و داده های اولیه پژوهش به دو شکل اسنادی و میدانی جمع آوری شده است. به منظور تحلیل داده ها و تهیه نقشه های مورد نیاز از نرم افزار Arc GIS استفاده شده است. علاوه بر این از مدل تحلیلی سلسله مراتبی(AHP) بهره گرفته شده و از نرم افزار Super desicion جهت وزن دهی به شاخص های مورد مطالعه و در نهایت تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شده است. نتایج پژوهش حاکی از آن است که مکان یابی ایستگاه های اتوبوس در شهرک دانشگاه در شهر یزد از وضعیت نسبتا مطلوبی برخوردار است. در انتها نیز به منظور ایجاد شرایط مطلوب موقعیت ایستگاه های جدید برای ارتقای کیفیت سیستم حمل و نقل عمومی پیشنهاد شده است.کلیدواژه ها
ایستگاه های اتوبوس، مکان یابی، تحلیل سلسله مراتبی (AHP)، GIS، شهرک دانشگاه یزدمقالات مرتبط جدید
- بررسی علل وقوع و پیشگیری از سقوط در کارگاه های ساختمانی
- بررسی تاثیر جداسازهای لاستیکی بر پاسخ لرزهای مخازن مکعبی مایع
- بررسی تاثیر مقاومت فشاری بتن در پاسخ دینامیکی س د های بتنی وزنی با مطالعه ی موردی سد سفیدرود
- تاثیر طراحی شهری بر سلامت روان: تحلیل عناصر محیطی و رفاه شهروندان
- کاربرد فناوریهای هوشمند در بهینه سازی مدیریت و برنامه ریزی شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.