مقایسه سطح عملکرد ساختمان های بتن آرمه با سیستم قاب خمشی طراحی شده براساس ویرایش سوم و چهارم استاندارد2800

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس ملی پژوهشهای کاربردی در مهندسی عمران، معماری و مدیریت شهری
  • کد COI اختصاصی: CEUCONF05_057
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 471
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدصادق فرجامی

کارشناسی ارشد مهندسی سازه، گروه مهندسی عمران، واحد سمنان، دانشگاه آزاد اسلامی، سمنان، ایران

علیرضا مرتضایی

دانشیار، مرکز تحقیقات ژیوتکنیک لرزه ای و بتن توانمند، گروه مهندسی عمران، واحد سمنان، دانشگاه آزاد اسلامی، سمنان، ایران

چکیده

یکی از اهداف آیین نامه های طراحی لرزه ای از جمله استاندارد2800، تعیین حداقل ضوابط و مقررات برای طرح و اجرای ساختمان ها در برابر اثرات ناشی از زلزله است، به طوری که با رعایت آن انتظار میرود، ساختمان های با اهمیت خیلی زیاد در زمان وقوع زلزله های شدید، قابلیت بهره برداری بدون وقفه خود را حفظ کنند. اما با توجه به آسیب های جدی، که در زلزله های حتی متوسط در ساختمان های با اهمیت بسیار زیاد، که بر اساس استاندارد 2800طراحی شده اند، وارد گردیده است، لازم به نظر می رسد با بررسی های ضوابط این استاندارد در ساختمان های با اهمیت خیلی زیاد تکمیل و اصلاح گردد، تا این ساختمان ها بتوانند به سطح عملکرد مورد انتظار که تامین ایمنی جانی است، برسند. بنابراین دراین مقاله به بررسی سطح عملکرد ساختمان های با اهمیت متوسط در مناطق با خطر نسبی خیلی زیاد، که بر اساس ضوابط استاندارد 2800 طراحی شده اند پرداخته شده است؛ ضوابط طراحی استاندارد 2800برای طراحی این نوع ساختمان ها در مناطق با خطر نسبی بسیار زیاد، برای رسیدن به عملکرد ایمنی جانی، مورد ارزیابی و اصلاح قرار می گیرد. به همین منظور پنج ساختمان بتنی با قاب خمشی متوسط، با تعداد طبقات 16،13،10،7،4 بر اساس استاندارد 2800 در نرم افزار SAP2000 مورد تحلیل و طراحی قرار گرفته، و سپس بر اساس تحلیل تاریخچه زمانی غیرخطی مورد ارزیابی عملکرد قرار میگیرند. نتایج نشان میدهد که تغییرمکان نسبی جانبی ساختمان 16طبقه 7/96 % نسبت به ساختمان 10 طبقه کاهش داشته است.

کلیدواژه ها

طراحی لرزه ای براساس عملکرد، ویرایش چهارم استاندارد2800، تحلیل تاریخچه زمانی غیرخطی، نسبت دریفت ، برش طبقه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.