بررسی عوامل ارتقای کیفیت محیطی در طراحی مجتمع های تجاری (نمونه موردی: مرکز تجاری هانف هوف آلمان)

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس ملی پژوهشهای کاربردی در مهندسی عمران، معماری و مدیریت شهری
  • کد COI اختصاصی: CEUCONF05_017
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 471
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معصومه رحمتی

دانشگاه علوم و تحقیقات ایلام (مهمان دایم)، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز (مبدا)،

ماریا کردجمشیدی

عضو هییت علمی موسسه آموزش عالی طبری بابل، ایران

چکیده

فضاهای تجاری با متراژ پایین گرفته تا بزرگ ترین مراکز خرید، همه نیازمند پاسخی به نیازهای مخاطبین دسته بندی می شوند. این مراکز بعضا از مقیاس شهر نیز فراتر رفته و مخاطبین آنها بعضا از دیگر شهرهای کوچک و نزدیک و حتی توریست ها می باشند. طبیعی است که ملاحظات معمارانه در خصوص طراحی در این مراکز نیز وابسته به مقیاس و نیازهای عملکردی آنها می باشد و ارتقای کیفیت محیطی در آنها از اهمیت زیادی برخوردار می باشد. مراکز تجاری جزء یکی از کاربری های اصلی شهرهای امروزی شده اند و در واقع مانند یک شهر می باشند که زندگی در آنها جریان دارد. این فضاها امروزه بسیار پیشرفت کرده اند و دیگر یک مرکز خرید صرف نیستند، بازدیدکنندگان علاوه بر خرید به تماشای فروشگاه ها، خوردن غذا، استراحت کردن و حتی تماشای فیلم در سینمای مرکز خرید می پردازند. به همین خاطر در این پژوهش به بررسی عوامل ارتقای کیفیت محیطی در طراحی مجتمع های تجاری می پردازیم. در این راستا با نگاهی توصیفی-تحلیلی به بررسی مجتمع تجاری هانف هوف آلمان خواهیم پرداخت. اطلاعات مورد نیاز با بهره گیری از کتب، مقالات و سایر اسناد داخلی و خارجی مرتبط با موضوع، گردآوری گردیده است و در نهایت با توجه به بررسی هایی انجام گرفته این نتیجه حاصل گردید که مفاهیمی هم چون نظام عملکردی حرکت پیاده، امنیت، ایمنی، اجتماع پذیری، ادغام کاربری ها و فعالیت ها، مقیاس انسانی، قابلیت دسترسی برای همگان، ایجاد وضوح،تناسب، نظارت و اختیار، کارآیی در ارتقای کیفیت محیطی در مجتمع های تجاری موثر است.

کلیدواژه ها

مجتمع تجاری، کیفیت محیطی، نیازهای مخاطبین، مراکز خرید

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.