بررسی رابطه بین ناهنجاری های جسمی و آسیب های حرکتی در دانش آموزان پسر دوره ابتدایی شهرستان دلفان در سال تحصیلی 97 -96

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: ششمین همایش علمی پژوهشی علوم تربیتی وروانشناسی، آسیب های اجتماعی و فرهنگی ایران
  • کد COI اختصاصی: PSCONF06_321
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 629
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید رستمی

مربی دانشگاه آزاد اسلامی نورآباد لرستان، عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان واحد خرم آباد، عضو بسیج فرهنگیان شهرستان دلفان، دکتری مدیریت آموزشی

مراد جهانی

کارشناس ارشد تربیت بدنی شهرستان نورآباد لرستان

عبدالرضا عبدی مسافر

کارشناس ارشد فلسفه تعلیم و تربیت، معلم آموزش و پرورش شهرستان نورآباد لرستان

محمد حسین رحمانی

دکتری حقوق جزا و جرم شناسی، سردفتر ازدواج و طاق شماره ۱ شهرستان دلفان

چکیده

هدف از این پژوهش، بررسی رابطه بین ناهنجاری های جسمی ( پشت کج، پشت گود و پشت گرد، کف پای صاف، پای ضربدری، پای پرانتزی ) و آسیب های حرکتی ( شکستگی، در رفتگی، پیچ خوردگی، کشیدگی، زخم و جراحت و کمر درد ) در دانش آموزان پسر مدارس ابتدایی می باشد. این تحقیق که از نوع علی و پس از وقوع است، به صورت میدانی به تجزیه و تحلیل نتایج می پردازد. جامعه آماری تحقیق شامل: کلیه دانش آموزان مقطع ابتدایی شهرستان دلفان در سال تحصیلی 97 96 می باشد. نمونه تحقیق که با روش تصادفی خوشه ای انتخاب شده است، شامل: 400 نفر از دانش آموزان پسر ( 200 نفر دوره اول و 200 نفر دوره دوم ) شهرستان دلفان در سال 97- 96 می باشد. اطلاعات مورد نیاز توسط مصاحبه آسیب های حرکتی، شامل 7 سیوال و معاینه ناهنجاری جسمی توسط تست نیویورک جمع آوری گردیده است. پس از استخراج نتایج براساس نتایج آزمون مجذور خی رابطه معنی داری بین پای پرانتزی و شکستگی استخوان، پشت گود و مجموع آسیب های حرکتی، مجموع ناهنجاری های جسمی و شکستگی استخوان، پشت گرد و پیچ خوردگی مفصل، پای ضربدری و پیچ خوردگی مفصل مشاهده گردید. 5 / 80 درصد از دانش آموزان دارای ناهنجاری جسمی بودند که بیشترین ناهنجاری در اندام فوقانی مربوط به عارضه پشت گود با 3 / 33 درصد و در اندام تحتانی عارضه کف پای صاف با 30 درصد بوده است 8 / 74 درصد از دانش آموزان تاکنون در فعالیت های حرکتی دچار آسیب دیدگی شده بودند که شایع ترین آسیب جراحت و زخم موضعی با 5 / 36 درصد و نادرترین آن کشیدگی و پارگی عضله با 8 / 5 درصد بوده است.

کلیدواژه ها

آسیب های حرکتی، ناهنجاری های جسمی، غیرورزشکار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.