بررسی اثر نورد میان لایه نیکل بر اتصال نفوذی فولاد- تنگستن

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: اولین همایش ملی جوشکاری دانشگاه فنی و حرفه ای بروجن
  • کد COI اختصاصی: WELDING01_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 482
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میثم سلیمی نژاد

موسسه آموزش عالی دانش پژوهان، گروه مهندسی مواد، اصفهان، ایران

سیده زهرا انوری

استادیار، گروه مکانیک، دانشگاه پیام نور،

محمد خدایی

استادیار، مرکز تحقیقات مهندسی پیشرفته، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شهر مجلسی، اصفهان، ایران

چکیده

با وجود خواص ویژه تنگستن نظیر نقطه ذوب و چگالی بالا، ساخت قطعات تمام تنگستنی با شکل پیچیده و اندازه بزرگ بسیار مشکل و پر هزینه است. از این رو اتصال تنگستن با دیگر فلزات و ساخت بی متال ها بسیار مورد توجه قرار گرفته است. به عنوان مثال قطعات تنگستن/ فولاد جایگزین مناسبی برای ساختارهای تمام تنگستنی معرفی شده اند. از مهم ترین روشهای اتصال تنگستن- فولاد میتوان به روش اتصال نفوذی اشاره کرد. هدف از این پژوهش بررسی تاثیر میزان تغییر شکل سرد میان لایه نیکلی بر خواص مکانیکی و ساختاری اتصال نفوذی تنگستن/ فولاد توسط میکروسکوپ نوری (OM) و میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) و آزمون کشش است. نتایج آزمون کشش نشان داد که میان لایه نیکلی موجب افزایش استحکام اتصال نسبت به حالت اتصال بدون میان لایه میشود و همچنین با افزایش میزان کار سرد میان لایه نیکلی (به صورت نورد)، عمق منطقه نفوذی و همچنین استحکام اتصال نیز افزایش مییابد، که علت آن بهبود شرایط نفوذ اتمی در اثر کار سرد است. به گونه ای که حداکثر استحکام کششی برای اتصال بدون میان لایه حدود 165 MPa و برای نمونه با میان لایه نیکلی نورد نشده 300 MPa و برای نمونه با میان لایه نیکلی %50 نورد شده 340MPa میباشد.

کلیدواژه ها

اتصال نفوذی، تنگستن- فولاد، کارسرد، میان لایه نیکل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.