طراحی و تحلیل زیر سیستم سازه ی نانوماهواره

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس انجمن هوافضای ایران
  • کد COI اختصاصی: AEROSPACE08_279
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1482
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرتضی ابوحمزه

کارشناس ارشد ، موسسه آموزشی و تحقیقاتی صنایع دفاعی، تهران (نویسنده مخ

محمد جعفریان

کارشناس شرکت ریزابزار مبنای دو، تهران

سید مهدی نبوی

استادیار ، موسسه آموزشی و تحقیقاتی صنایع دفاعی، تهران - دانشگاه صنعتی

شاپور کرامت

کارشناس ارشد، شرکت ریزابزار مبنای دو، تهران

چکیده

در این مقاله، فرایند تحلیل طراحی (Design Analysis) زیر سیستم سازه‌ی یک نانوماهواره که در داخل کشور ساخته شده مورد بررسی قرار گرفته است. هدف از طراحی و ساخت این نانوماهواره، تعیین موقعیت مداری ماهواره در ایستگاه زمینی جهت صحه‌گذاری بر کارایی و فناوری ماهواره‌بر ساخته شده در داخل کشور بوده است. در حال حاضر، نمونه‌ی مهندسی این ماهواره طراحی، تحلیل و ساخته شده است. در واقع پس از تکمیل طراحی و ساخت نمونه‌ی پروازی، می‌توان از این ماهواره برای تست عملکرد ماهواره‌بر در انجام مأموریت حمل ماهواره به مدار پایین زمین (LEO) استفاده نمود. ابتدا مقدمه‌ای بر طراحی و تحلیل ماهواره‌ها آورده شده است. سپس مأموریت تعریف شده برای نانوماهواره و ویژگی‌های سیستمی آن شرح داده می‌شود. در ادامه مروری خلاصه بر فرایند طراحی-تحلیل، ساخت و آزمایش سازه ماهواره‌ها انجام شده و جایگاه مطالب ارائه شده در این مقاله مشخص گردیده است. پس از مروری بر مشخصات فنی ماهواره، طرح نهایی زیر سیستم سازه بیان می‌گردد. سپس، فرایند لازم برای طراحی و تحلیل سازه ماهواره‌ها بر پایه استانداردها و مراجع مربوطه مرود بررسی قرار گرفته و تحلیلهای لازم برای تأیید نتایج طراحی شرح داده خواهند شد. سپس با توجه به نیازمندیهای طراحی سازه، مدل تحلیلی ارائه و نتایج تحلیل (به روش المان محدود) ارائه گردیده و مورد بررسی، تحلیل و نتیجه‌گیری قرار گرفته است. با استفاده از این تحلیلها می‌توان از درستی نتایج طراحی سازه اطمینان حاصل و نمونه نهایی را برای انجام تحلیلهای نهایی و تستهای محیطی آماده نمود.

کلیدواژه ها

نانو ماهواره، سازه، تحلیل، سفتی، استحکام

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.