بهبود زمان بندی وظایف مستقل در رایانش ابری با استفاده از الگوریتم رقابت استعماری

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: کنفرانس ملی فناوری های نوین در مهندسی برق و کامپیوتر
  • کد COI اختصاصی: PCCO01_243
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 462
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مینا نیکی بخت

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مهندسی کامپیوتر، واحد تهران مرکزی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

زهره باطنی

عضو هییت علمی، گروه مهندسی کامپیوتر، واحد تهران مرکزی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

چکیده

اخیرا رایانش ابری یک حوزه تحقیقاتی پر رونق است که به عنوان یک واقعیت تجاری در حوزه فناوری اطلاعات مطرح شده است. رایانش ابری می تواند یک مدل کامل، مصرفی و تحویلی ارایه دهد که برای پرداخت به ازای مصرف، مبتنی بر اینترنت است. برای افزایش سرعت پاسخگویی و تضمین رضایت کاربران ابر، وظایف باید به شکل بهینه به ماشین های مجازی زمانبندی شوند. هدف از زمان بندی ابری ایجاد توان عملیات و محاسباتی بالا برای سیستم و تخصیص منابع مختلف به برنامه های مختلف کاربران میباشد. در این مقاله با استفاده از الگوریتم رقابت استعماری زمان بندی وظایف در محیط ابر در جهت کمینه سازی زمان تکمیل وظایف انجام شده است. در جهت بهبود عملکرد الگوریتم رقابت استعماری از عملگرهای تعویض و وارونسازی استفاده شده است تا تنوعی بیشتری در فضای پاسخ ایجاد شود و در صورت افتادن در نقاط بهینه محلی باعث خروج و یافتن پاسخ بهینه سراسری شوند. پس از مدلسازی مسیله با استفاده از الگوریتم رقابت استعماری و بهبود آن، زمان بندی وظایف به ازای 25و30 وظیفه بر روی 4 پردازنده انجام میشود و نتایج آن با الگوریتم بهینه سازی ازدحام ذرات مقایسه میشود. نتایج حاکی از عملکرد بهینه الگوریتم رقابت استعماری با زمان تکمیل وظایف 196 و 245 بهترتیب اساس 25و30 وظیفه در برابر الگوریتم بهینه سازی ازدحام ذرات است.

کلیدواژه ها

رایانش ابری، زمانبندی وظایف، الگوریتم رقابت استعماری، الگوریتم بهینه سازی ازدحام ذرات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.