مقایسه ی رهایش تدریجی اسانس و عصاره معطر اکالیپتوس از لایه های الکتروریسی شده با ترکیبات درختسان برای ماسک تنفسی
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: یازدهمین کنفرانس ملی مهندسی نساجی ایران
- کد COI اختصاصی: NTEC11_266
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1087
نویسندگان
دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دانشکده مهندسی نساجی،
دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دانشکده مهندسی نساجی،
چکیده
تمایل به ماندگار کردن عطر محبوس در ماسکهای تنفسی، بسیار روز افزون و جالب توجه است. در این مطالعه سعی شده از پلیمر پلی اکریلونیتریل که یک پلیمر رایج در تولید ماسک تنفسی است استفاده شود و ماسک تنفسی معطر با ماندگاری بالا، تولید کرد. یکی از ترکیباتی که به منظور ماندگاری رایحه استفاده می شود، ترکیبات درختسان است که با داشتن تعداد گروه انتهایی زیاد و همچنین فضای خالی در بین شاخه ها امکان حبس ترکیبات معطر را فراهم میسازد. همچنین نوع عصاره ی معطر در سنجش رهایش، موثر میباشد. بنابراین دو نوع متفاوت عطر اکالیپتوس که یکی منشا طبیعی دارد و دیگری سنتزی است و ترکیبات درختسان به همراه پلیمر پلی اکریلو نیتریل الکتروریسی شدند تا دو نوع لایه ی معطر الکتروریسی شده با رهایش تدریجی، تولید و مقایسه شدند. آبدوستی نمونه های تولیدی با آزمون زاویه تماس، قطر الیاف الکتروریسی شده با میکروسکوپ الکترونی پویشی و رهایش رایحه اکالیپتوس با استفاده از بینی الکترونیکی به صورت کمی مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج نشان داد از بین دو عطراکالیپتوس، یکی از آنها که منشا طبیعی داشت، ماندگاری بهتری دارد و رهایش را از 6 روز به 8 روز افزایش داده است. الکتروریسی اکالیپتوس، زمان رهایش را نسبت به اسپری کردن عطر، از 3 روز به 6 روز افزایش میدهد که با افزودن ترکیبات درختسان این رهایش طولانی تر میشود. افزودن عصاره موجب آبگریزی و افزایش زاویه ی تماس از 112±3 به 114±5 و افزودن ترکیبات درختسانی آبدوستی و زاویه ی تماس 0,0 را باعث شد. قطر الیاف در اثر افزودن عصاره و ترکیبات درختسان به ترتیب از328±40 به 414±80 و 645±20 رسید.کلیدواژه ها
پلی اکریلونیتریل، عصاره های معطر، ترکیبات درختسان، ماسک معطر، رهایش تدریجیمقالات مرتبط جدید
- راهکارهای طراحی مسیر میدان امام حسین (ع) تا خیابان سبلان با رویکرد پیاده محوری
- واکاوی فضایی زیست پذیری شهری با رویکرد توسعه پایدار (مورد مطالعه: شهر رشت)
- تلاقی برنامه ریزی شهری و ورزش همگانی: تحلیل نظری و رویکردهای نوین
- پیوند مکان سوم و خلاقیت در طراحی فضاهای شهری
- تاثیر تنش های زیستی و غیر زیستی بر درختان شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.