تاثیرزاویه قرارگیری لایی چسبدارونوع لایی برخواص آویزشی پارچه های لایی چسبدارفیوزشده

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: یازدهمین کنفرانس ملی مهندسی نساجی ایران
  • کد COI اختصاصی: NTEC11_120
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 644
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جواهر میرزاحسینی

دانشگاه صنعتی امیرکبیر/ دانشکده مهندسی نساجی،

سعید شیخ زاده

دانشگاه صنعتی امیرکبیر/ دانشکده مهندسی نساجی،

چکیده

هدف از تولید و استفاده از پوشاک، علاوه بر پوشش بدن، ایجاد احساس راحتی در فرد و همچنین، ظاهر و شکل قرارگیری مطلوب، بربدن میباشد. به همین منظور، در تولید لباس از اجزایی به جز پارچه اصلی از جمله لایی چسب نیز استفاده میشود تا به عنوان تقویت کننده، شکل مورد نظر را در پوشاک ایجاد کند. بخوبی ثابت شده است نوع لایی چسب و زاویه قرارگیری آن نسبت به پارچه اصلی تاثیر به سزایی بر خواص مکانیکی پارچه لایی چسبدار دارد. لذا هدف از انجام این تحقیق مطالعه تاثیر نوع لایی چسب و زاویه قرار گیری آن نسبت به پارچه اصلی بر خواص آویزشی پارچه های لایی چسبدار فیوز شده میباشد.در این تحقیق، یک نوع پارچه تاری پودی فاستونی (پارچه اصلی) و سه نوع پارچه لایی چسب (بی بافت-تاری پودی و حلقوی تاری) انتخاب گردید. سپس پارچه های لایی چسبدار در پنج زاویه متفاوت نسبت به راستای تار پارچه اصلی (صفر، 22/5، 45، 67/5 و 90 درجه) قرار گرفته و در شرایط 110 درجه سانتیگراد، فشار 2 بار و زمان 10 ثانیه، تحت عمل فیوزینگ قرار گرفتند. خواص خمشی و آویزشی پارچه های لایی چسبدار فیوز شده اندازه گیری و نتایج با استفاده از نرم افزار SPSS مورد تجزیه تحلیل آماری قرار گرفت.نتایج آماری آزمون ANOVA نشان داد که نوع و زاویه قرار گیری لایی تاثیر معنی داری بر ضریب آویزش دارد. نتایج بدست آمده نشان داد با افزایش زاویه قرار گیری لایی تا زاویه 45 درجه ضریب آویزش کاهش و سپس افزایش مییابد. استفاده از پارچه لایی چسبدار حلقوی تاری با وزن بیشتر، بیشترین ضریب آویزش را ایجاد میکند. روند تغییرات ضریب آویزشی نسبت به سختی خمشی کلی پارچه خطی بوده و با افزایش سختی خمشی کلی ضریب آویزشی پارچه های لایی چسبدار افزایش مییابد.

کلیدواژه ها

آویزش،پارچه لایی چسبدار،زاویه قرارگیری لایی،سختی خمشی،فرآیند فیوزینگ

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.