بررسی تطبیقی قاعده حل تعارض ناظر بر اسناد تجاری کشورهای ایران وعراق

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی هزاره سوم و علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: NCTMH03_156
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 675
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یوسف طرفی سعیداوی

مربی، گروه الهیات و معارف اسلامی حقوق، دانشگاه پیام نور

محمد کریم حجازی

مربی، گروه الهیات و معارف اسلامی حقوق، دانشگاه پیام نور ایران

کلثوم سعیداوی

مدرس مدعو، گروه الهیات و معارف اسلامی، دانشگاه پیام نور ایران

چکیده

اسناد تجاری از جمله برات، سفته، چک از جمله اسنادی هستند که در روابط بین المللی بازرگانی بسیار مورداستفاده قرار می گیرند و از وسایل عمده پرداخت هستند که در سطح بین المللی مبادله می شوند .گردش این اسناد به ویژه برات دایما موجب بروزتعارض قوانین می شود، دراین صورت بایددانست که قانون کدام یک از کشورها بر رابطه حقوقی مورد نظر حکومت خواهد کرد .با این که مسایل مربوط به اسناد تجاری (برات، سفته ، چک) بسیار متنوع هستند و به صورت کنوانسیون ها و قوانین مختلف بین المللی وجود دارند ولی قانونگذاران ایران ازلحاظ بین المللی فقط دو ماده قانونی در این مورد وضع کرده و بسیاری از موارد تعارض را بی پاسخ گذاشته که درچنین شرایطی علاوه بر توجه کنوانسیون های بین المللی از جمله ژنو و اصول حقوق بین المللی حقوق هم در بسیاری از موارد راه گشا خواهد بود . در مقاله حاضر با بررسی حقوقی کنوانسیون بین المللی ژنو به بیان قواعدحل تعارض اسناد تجاری طیف قوانین داخلی ایران از جمله قانون تجارت می پردازیم و در این حین به بررسی وجه اشتراک تضاد با قانون تجارت دولت عراق در زمینه قاعده حل تعارض اسناد تجاری می پردازیم روش تحقیق در مقاله به روش کتابخانه ای و به صورت کیفی مورد بررسی قرار می گیرد .

کلیدواژه ها

قاعده حل تعارض، کنوانسیون ژنو، اسناد تجاری،حقوق ایران، حقوق تجارت عراق

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.