اثر بخشی روایت درمانی گروهی بر خودکارآمدی دختران نوجوان بی سرپرست و بدسرپرست مراکز بهزیستی مشهد

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سومین کنفرانس روانشناسی و علوم رفتاری
  • کد COI اختصاصی: NCORE03_027
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 578
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ازاده چوب فروش زاده

دکترای روان شناسی بالینی، استادیار و عضو هییت علمی دانشگاه اردکان یزد

محسن سعیدمنش

دکترای علوم اعصاب شناختی، استادیار گروه روان شناسی دانشگاه علم و هنر یزد

محدثه سادات رشیدی

کارشناس ارشد روان شناسی بالینی کودک و نوجوان، دانشگاه علم وهنر یزد

چکیده

هدف: کودکان و نوجوانان بی سرپرست و بد سرپرست با مشکلات و اختلالات رفتاری هیجانی بیشتری نسبت به سایر افراد عادی رو به رو هستند و به جهت زندگی در محیطی محدود و جدایی از کانون خانواده فاقد مهارت های لازم برای زندگی در جامعه می باشند. بنابراین، هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر بخشی روایت درمانی گروهی بر خودکارآمدی دختران نوجوان بی سرپرست و بدسرپرست مراکز بهزیستی مشهد است. روش: پژوهش حاضر از نوع طرح های نیمه آزمایشی با گروه آزمایش و کنترل است و ارزیابی به صورت پیش آزمون- پس آزمون بوده است. جامعه آماری شامل کلیه نوجوانان دختر بی سرپرست و بدسرپرست مراکز بهزیستی شهر مشهد می باشد که از بین آنها 20 نفر به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و به طور تصادفی در دو گروه آزمایشی و کنترل (هر گروه 10 نفر) قرار گرفتند و با گروه آزمایش 8 جلسه روایت درمانی 90 دقیقه ای کار شد. برای اندازه گیری متغیر خودکارآمدی، از پرسشنامه خودکارآمدی کودکان و نوجوانان موریس (2001) استفاده شد.داده های حاصل از پژوهش با نرم افزار spss20 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و شاخص های آمار توصیفی شامل فراوانی، میانگین و انحراف استاندارد و شاخص آمار استنباطی شامل آزمون تحلیل کواریانسمورد استفاده قرار گرفته است. یافته ها: میانگین نمره کلی خودکارآمدی در پس آزمون و بعد از درمان افزایش معناداری (P< 0/05) یافته است. نمرات زیر مقیاس های خودکارآمدی تحصیلی و اجتماعی دارای تفاوت معنادار در سطح (P< 0/05) نسبت به گروه کنترل در پس آزمون می باشد اما در زیر مقیاس خودکارآمدی هیجان تفاوت معناداری یافت نشد. نتیجه گیری: روایت درمانی گروهی بر خودکارآمدی دختران نوجوان بی سرپرست و بد سرپرست موثر است.

کلیدواژه ها

روایت درمانی، خودکارآمدی، نوجوانان، دختران بی سرپرست و بدسرپرست

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.