علت شناسی سرقت های خشن در شهر شیراز
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: همایش پیشگیری از خشونت چالش ها و راهکارها
- کد COI اختصاصی: KPVNC01_053
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1026
نویسندگان
دانشجوی دکتری حقوق جزا و جرم شناسی دانشگاه تهران
دانشیار حقوق جزا و جرم شناسی دانشگاه تهران
چکیده
سرقت خشن همواره یکی از دغدغه های اصلی هر جوامعی بوده است به نوعی که تاثیر این جرایم نه تنها احساس امنیت را در هر جامعه ای رو به افول می برد بلکه خود موجب افزایش خشونت و افزایش مجازات های خشن می شود همچنین سرقت خشن نه تنها مال افراد را سیبل قرار می دهد بلکه آرامش و امنیت روانی افراد جامعه را مخدوش می کند از این رو در این پژوهش به دنبال یافتن علل وعوامل دلایل سرقت های خشن در شهر شیراز هستیم این تحقیق کمی و به روش علی و مقایسه ای است جامعه آماری این پژوهش کلیه محکومین به سرقت های به عنف محبوس در زندان عادل آباد شیراز هستند. نمونه مورد مطالعه متشکل از 100 نفر می باشد که 50 نفر از این تعداد، سارقین به عنف، 50 نفر سارقین معمولی(بدون خشونت) به عنوان گروه کنترل می باشند. ابزار جمع آوری اطلاعات، مصاحبه و پرسشنامه محقق ساخته می باشد همچنین از نظر اساتید و وکلا و قضات در بیان چرایی سرقت خشن بهره خواهیم برد. نتایج تحقیق نشان می دهد که بین ارتکاب سرقت های خشن و از هم گسیختگی خانواده، محیط مستعد جرم، تجربه خشونت و تحقیر در دوران کودکی و نیاز به جلب توجه رابطه مثبت وجود دارد و بین ارتکاب سرقت های خشن و اعتقادات مذهبی رابطه معکوس وجود دارد و رابطه ای بین وضعیت اقتصادی و ارتکاب سرقت های خشن وجود ندارد.کلیدواژه ها
خشونت و پرخاشگری، جرایم خشونت آمیز، سرقت، سرقت مقرون به تهدید و آزارمقالات مرتبط جدید
- تفاوت رویکرد اسلام و نظریه پردازان پست مدرن به مفهوم حقیقت دینی
- نظام انسان شناسی در اندیشه آیت الله مصباح یزدی (ره)
- تحلیل تطبیقی تصرف عدوانی و خلع ید در چارچوب آیین دادرسی ایران
- پژوهشی تدبری در کاربرد اسم جلاله«الله » در قرآن کریم با رویکردی درونقرآنی
- زیست مادرانگی در کشاکش نقشهای چندگانه: بازخوانی نقش مادر شاغل در پرتو آموزههای رضوی و روانشناسی معاصر
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.