فمینیسم پیرزاد در مقابله با مردم سالاری ؛ بررسی نمودهای فمینیستی چراغ ها را من خاموش می کنم
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی پژوهش در علوم انسانی
- کد COI اختصاصی: INTCONF03_075
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 518
نویسندگان
دانشیار گروه زبان و ادبیات فارسی - دانشگاه پیام نور سمنان
استادیار گروه زبان و ادبیات فارسی - دانشگاه پیام نور سمنان
دانشجوی کارشناسی ارشد گروه زبان و ادبیات فارسی - دانشگاه پیام نور سمنان
چکیده
در این مقاله نمودهای فمینیستی رمان چراغ ها را من خاموش می کنم بررسی می شود. پرسش اصلی: آیا زویا پیرزاد در این رمان اشاره ای به کلیشه های زنانه جامعه سنتی داشته است کدام نمودهای فمینیستی در این رمان به چشم می خورد آیا فضای حاکم بر رمان، فضایی مردسالار است فرض نگارنده بر این است که نویسنده ، نظام مردسالار مسلط بر فضای اثرات با اشاره به سنت های اجتماعی و خانوادگی جاری در زندگی زنان و نیز نمودهای فمینیستی نشان داده است. در روش حاضر که شیوه ای متن محور است شاخص هایی برای جنبه های فمینیستی اثر، تعیین شده در نهایت بررسی جامعه شناختی آن منجر گردید. این شاخص ها در سه بخش کلی با عناوین سنت های مرد سالارانه حاکم بر زندگی زنان و ستم جایی که ایشان، راه های کنترل زنان توسط مردان و مقاومت و ایستادگی در مقابل ستم بر زنان مشخص شده است. هر یک از شاخه های نام برده با توجه به نمونه های حاضر در رمان، زیر شاخه های متوسطه خود را دارد. هدف از این پژوهش نشان دادن وضعیت زنان در جامعه ایران با اشاره به نوشته این زنان است که هم زمان با ارایه راهکار به بهبود شرایط این قشر از جامعه کمک می کند. مطالعات ادبی از این دست، بر نگاشته های زنان می تواند در بررسی جامعه شناختی موقعیت این گروه اجتماعی نیز تاثیرگذار باشد.کلیدواژه ها
چراغ ها را من خاموش می کنم، زویا پیرزاد، بررسی فمینیستیمقالات مرتبط جدید
- حکمت عملی در حکمرانی خوب
- گفتمان نظری سیاست خارجی کشور جمهوری اسلامی ایران در مقابل اسراییل از دیدگاه حقوق بین الملل
- نقش و جایگاه رسانه ها فضای مجازی و آینده فناوری های آموزشی از منظر حکمرانی حکمی
- حکمرانی و توسعه فرهنگی از دیدگاه های حضرت امام خمینی (ره)
- بررسی جایگاه مدیریت حق نظارت همگانی در حکمرانی اسلامی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.