بررسی تورم و تاثیر آن بر سرمایه گذاری در ایران

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی مدیریت و مهندسی صنایع
  • کد COI اختصاصی: INDUSTRIAL03_1123
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 702
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیروس فخیمی آذر

استادیارگروه مدیریت ،دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تبریز-ایران

اصغر رموزی

دانشجوی دکتری مهندسی مالی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تبریز-ایران

چکیده

سرمایه گذاری، از متغیرهای کلیدی اقتصاد جهت استفاده بهینه از ظرفیت های تولید و دست یابی به توسعه اقتصادی است و به عقیده بسیاری از اقتصاددانان، این متغیر یکی از متغیرهای عمده تاثیرگذار بر تولید ناخالص داخلی است. هدف این مقاله اولا بررسی تورم و تاثیر آن بر سرمایه گذاری در ایران و ثانیا بررسی ارتباط میان نااطمینانی تورم و سرمایه گذاری در اقتصاد ایران طی دوره پس از جنگ (13871367) است. این تحقیق به لحاظ هدف کاربردی، به لحاظ ماهیت توصیفی تحلیلی است. در این تحقیق از داده های فصلی متغیرهای اقتصادی استفاده شد. شاخص نااطمینانی تورم به دو روش محاسبه شد. رویکرد اول استفاده از مدل های ARCH است. مدل سازی نااطمینانی توسط این مدل ها بدان معناست که اگر خطای پیش بینی یک مدل اقتصادی افزایش یابد، در دوره های آینده نااطمینانی افزایش خواهد یافت. مدل اقتصادی مورداستفاده در محاسبه خطای پیش بینی توسط آماره های خوبی برازش نظیر R2، AIC، SIC انتخاب می شوند. معمولا این آماره ها به انتخاب مدل های متفاوتی اشاره دارند. با توجه به این محدودیت، در رویکرد دوم محاسبه نااطمینانی تورم، چند مدل اقتصادی در محاسبه سری نااطمینانی مدنظر قرار می گیرد. تخمین رگرسیون های مختلف نشان داد که نااطمینانی تورم و سرمایه گذاری، ارتباط منفی و معناداری با یکدیگر دارند. این نتیجه بدان معناست که سیاست گذاران اقتصادی باید در تصمیمات خود اثرات منفی افزایش نااطمینانی تورم را مدنظر قرار دهند.

کلیدواژه ها

تورم دایمی، تورم موقتی، نااطمینانی، توسعه اقتصادی، سرمایه گذاری، ایران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.