تدوین استراتژی های منابع انسانی در مدیریت پروژه با رویکرد های QSPM, AHP, SWOT

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی مدیریت و مهندسی صنایع
  • کد COI اختصاصی: INDUSTRIAL03_1109
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 831
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرنود عباسی

گروه مهندسی عمران ساخت، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران

محمد خلیل زاده

استادیار گروه مهندسی صنایع، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران

امیر عزیزی

استادیار گروه مهندسی صنایع، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران

چکیده

امروزه منابع انسانی در سازمانها جایگاه محوری پیدا کرده و به عنوان نیروی محرکه طرح های استراتژیک سازمان به شمار می رود بطوریکه بکارگیری صحیح منابع انسانی منجر به رشد و توسعه سازمان ها می شود. تدوین استراتژی و تصمیمات راهبردی درحوزه منابع انسانی همانند استراتژی سایر حوزه های سازمان مستلزم بررسی محیط خارجی، شناسایی فرصت ها، تهدید های محیطی و انجام ارزیابی داخلی برای آشکار شدن نقاط قوت و ضعف در این حوزه می باشد. پژوهش حاضر به منظور تدوین استراتژیهای مطلوب منابع انسانی یکی از سازمان های ساخت و ساز با ارزیابی محیط داخلی و خارجی انجام گرفته است و با ایجاد ماتریس های SWOT و QSPM درصدد انتخاب بهترین استراتژی برای سیستم منابع انسانی سازمان مورد مطالعه است. از این رو نخست به کمک تکنیکهای تدوین استراتژی، مدلهای تصمیم گیری چند معیاره، تحلیل AHP و نظرات خبرگان و متخصصان مهم ترین عوامل اثر گذار داخلی و خارجی مرتبط با حوزه منابع انسانی سازمان مورد مطالعه شناسایی شدند سپس با استفاده از ماتریس سوات استراتژی های اولیه منابع انسانی سازمان تدوین گردید. در نهایت براساس نتایج حاصله موقعیت سازمان در ماتریس چهارگانه داخلی/خارجی از نظر منابع انسانی مشخص و با تکنیک QSPM استراتژی های متناسب و برتر برای سیستم منابع انسانی سازمان تعیین گردید. نتایج نشان می دهد استراتژی های دفاعی گزینه های مطلوب سیستم منابع انسانی سازمان ساخت و ساز است که تمرکز بر صرفه جویی مالی به منظور به کارگیری در نظام تشویق و تنبیه و بازنگری در پرداخت ها گزینه برتر می باشد.

کلیدواژه ها

استراتژی، مدیریت منابع انسانی، مدیریت استراتژیک منابع انسانی، تحلیل SWOT و QSPM

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.