شناسایی و تحلیل فرصت های سرمایه گذاری در بخش کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی مدیریت و مهندسی صنایع
  • کد COI اختصاصی: INDUSTRIAL03_0732
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 592
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هاشم حسین پور

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی و تحلیل سیستم های اقتصادی، گروه اقتصاد، دانشکده علوم انسانی، واحد یاسوج، دانشگاه آزاد اسلامی، یاسوج، ایران

ایمان نجفی

دکتری اقتصاد کشاورزی، گروه اقتصاد، دانشکده علوم انسانی، واحد یاسوج، دانشگاه آزاد اسلامی، یاسوج، ایران

چکیده

هدف کلی تحقیق حاضر شناسایی و تحلیل فرصت های سرمایه گذاری در بخش کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد در سال زراعی 1394-1393 می باشد. روش شناسی این تحقیق توصیفی از نوع پیمایشی می باشد. تحقیق حاضر بر اساس چگونگی بدست آوردن داده های مورد نیاز و از نظر طبقه بندی تحقیقات با توجه به هدف آن ها، در زمره تحقیقات توصیفی قرار دارد. از لحاظ نوع نظارت و درجه کنترل این تحقیق در زمره تحقیقات میدانی قرار دارد چرا که محقق متغیر ها را در حالت طبیعی آن ها بررسی می کند. در این مطالعه به منظور محاسبه مزیت نسبی فرصت های سرمایه گذاری بخش کشاورزی از دو نوع شاخص استفاده شد؛ شاخص های نوع اول، که برپایه روش ریکاردو استوار است، شامل سودخالص اجتماعی (NSP)، هزینه منابع داخلی (DRC) و نسبت هزینه به منفعت اجتماعی است (SCB). شاخص های نوع دوم شامل کارایی مزیت نسبی (EAI)، مقیاس مزیت(SAI) و جمعی مزیت (AAI) است که عملکرد و تمرکز کشت یک محصول را در یک منطقه اندازه گیری می کنند.طور کلی می توان گفت هر جا اطمینان نسبی نسبت به قیمت فرو ش وجود داشته از مزیت نسبی استفاده بهتری به عمل آمده و هر جا عدم اطمینان حاکم بوده این رابطه به هم خورده است. محاسبه معیارهای SCB و DRC نشان داد که چهار محصول از 16 محصول زراعی مورد بررسی، در نرخ برابری نسبی ارز دارای مزیت نسبی نمی باشند که این محصولات عبارتند از گندم و جو دیم و چغندر قند و آفتابگردان، گوجه فرنگی با SCB برابر 0.285 در سناریوی نرخ ارز PPP نسبی و 0.36 در سناریوی نرخ ارز PPP مطلق، بالاترین مزیت نسبی را به خود اختصاص می دهد.

کلیدواژه ها

کشاورزی، سرمایه گذاری، فرصت های سرمایه گذاری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.