شناسایی عوامل موفقیت کلیدی پذیرش مدیریت دانش در زنجیره ی تامین با استفاده از روش دیماتل فازی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی مدیریت و مهندسی صنایع
  • کد COI اختصاصی: INDUSTRIAL03_0437
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 498
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ساجده مختاری

گروه مدیریت تکنولوژی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

صادق عابدی

گروه مدیریت صنعتی، واحد قزوین، دانشگاه آزاد اسلامی، قزوین، ایران

فروغ فراهانی فر

گروه مدیریت تکنولوژی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

چکیده

امروزه زنجیره تامین نیازمند توسعه دانش به منظور کسب مزیت رقابتی می باشد، از این رو مدیریت دانش نقش مهمی در زنجیره تامین به منظور ساخت، حفظ و بهره برداری از دانش ایفا می کند. پذیرش دانش در زنجیره ی تامین مستلزم سرمایه گذاری های شگرف و همچنین ایجاد تغییرات اندک در فرهنگ سازمان می باشد. هدف این مقاله شناسایی عوامل موفقیت بحرانی پذیرش مدیریت دانش در زنجیره تامین با استفاده از روش دیمتل فازی از طریق یک مطالعه ی موردی تجربی می باشد. این مقاله از طریق مرور ادبیات و نظرخواهی از خبرگان عوامل اثرگذار بر پذیرش مدیریت دانش در زنجیره ی تامین را شناسایی کرده است. سپس روش دیمتل فازی به منظور ارزیابی عوامل اثرگذار به کار می رود. روش دیمتل فازی یک مدل ساختاری را تشکیل می دهد و سپس روابط علی میان عوامل از طریق یک نمودار به تصویر کشیده می شوند. بر اساس این نمودار، عوامل موفقیت بحرانی که برای پذیرش مدیریت دانش در زنجیره ی تامین ضروری است، شناسایی می شوند. مطالعه ی موردی یک سازمان قطعه سازی صنعت خودروسازی ایران ارایه و سودمندی روش دیمتل فازی نشان داده می شود. نتایج به دست آمده از اجرای روش دیمتل فازی برای شناسایی عوامل موفقیت بحرانی پذیرش مدیریت دانش در زنجیره ی تامین برای این مورد انتخابی نشان می دهد که به هنگام تصمیم گیری های مدیریتی عواملی مانند استراتژی و اهداف شفاف اجرای مدیریت دانش، سبک های رهبری و پشتیبانی مدیریت ارشد، ساختار سازمان، تکنیک های تعامل و مشارکت، کار تیمی قابل اعتماد به منظور تبادل دانش در زنجیره ی تامین، آموزش و یادگیری کارکنان، داشتن رویکرد باز، تشکیل تیم های مجازی و تکنیک های شبکه سازی می بایست به عنوان عوامل مهم و بحرانی پذیرش موفقیت آمیز مدیریت دانش در زنجیره ی تامین مورد تاکید قرار بگیرند.

کلیدواژه ها

مدیریت دانش، زنجیره تامین، عوامل موفقیت کلیدی، دیماتل فازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.