الگوبرداری عملیاتی در شرکت ها (مورد مطالعاتی شرکت طراحی و مهندسی توربوتک- گروه توربوکمپرسور نفت)

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی مدیریت و مهندسی صنایع
  • کد COI اختصاصی: INDUSTRIAL03_0037
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 507
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی عادلی زاده

دانشگاه تهران، ایران

محسن آریان فرد

دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج، ایران

چکیده

الگوبرداری یک روش مدیریتی است که هنوز برخی از سازمان ها، درعین سادگی و فهم آسان، موفق به اجرای عملیاتی بگونه ای که برای آن ها ارزش افزوده ایجاد نماید نشده اند. در زبان فارسی معادل های مختلفی برای این اصطلاح وجود دارد، محک زنی، بهینه کاوی و ترازیابی از جمله این معادل ها است. این روش مدیریتی به عنوان یکی از ده ابزار برتر مدیریتی شناخته شده که طی سال های متمادی در این رده بندی حضور داشته است. (Bain & Company). در اجرای فرآیند الگوبرداری توجه به این نکته بسیار ضروری است که سازمان ها بایستی پیش از بررسی و مقایسه، نسبت به وضعیت رقبا و همچنین صنعتی که از آن الگوبرداری می نماید کاملا آگاه باشند تا از این طریق به موفقیت دست یابند. در واقع الگوبرداری نوعی یادگیری آگاهانه، دوطرفه، مفید و موثر از تجارب خود و دیگران برای ترویج ابتکارات، درک استراتژی ها، افزایش بهره وری، بهبود روندها و غیره است که می تواند بصورت رابطه ای برد- برد و دوطرفه صورت پذیرد. این مقاله پس از بررسی متدولوژی های اجرایی برخی از شرکت های مطرح، بر اساس تحقیقات میدانی، به ارایه برنامه عملی و اجرایی که با این موضوع در شرکت طراحی و مهندسی توربوتک (گروه OTC) تهیه شده می پردازد. مدل عملیاتی مذکور قابل تعمیم به همه سازمان ها و موسسات داخلی کشور اعم از خدماتی، تولیدی و غیره می باشد.

کلیدواژه ها

الگوبرداری، سازمان، بهینه کاوی، ابتکارات، بهره وری، رابطه برد- برد، روند، توربوتک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.