بررسی تاثیر مکانیزم های حاکمیت شرکتی بر ارزش افزوده سرمایه به کار گرفته شده در بورس اوراق بهادر تهران

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: کنگره بین المللی علوم و مهندسی
  • کد COI اختصاصی: GERMANCONF01_391
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 445
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمود محمودی

کارشناسی ارشد مدیریت مالی ،سازمان مدیریت صنعتی آذربایجان ایران

فاطمه فرهادیان

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی گرایش بین المللی، موسسه آموزش عالی نبی اکرم (ص)، تبریز، ایران

محمود نوذرپور

دانشجوی دکترای حسابداری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی،ایران

ایمان سلامتی

کارشناسی ارشد حسابداری ،دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن،ایران

چکیده

یکی از عوامل اصلی بهبود کارایی اقتصادی، نظام راهبری بنگاه (حاکمیت شرکتی) است که در برگیرنده مجموعه ای از روابط میانمدیریت شرکت، هییت مدیره، سهامداران و سایر گروه های ذینفع است که نظام راهبری بنگاه ساختاری رافراهم می کند و از طریق آن،هدف های بنگاه تنظیم و مکانیزم های دستیابی به هدفها ونظارت بر عملکرد تعیین می شود .هدف اصلی این پژوهش ،برسی رابطه بین تاثیر حاکمیت شرکتی بر ارزش افزوده سرمایه به کار گرفته شده در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می باشد. اینتحقیق از لحاظ روش شناسی از نوع تحقیقات همبستگی می باشد .به منظور گردآوری اطلاعات مورد نیاز این پژوهش ،از ابزارهاییهمچون صورت های مالی و یاداشت های صورت های مالی شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران استفاده شده است. در این تحقیق جامعه آماری کلیه شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران ،در صنایع و گروه های مختلف می باشد. اطلاعات و داده های آماری 113 شرکت در فاصله زمانی سال های 1389 تا 1393 جمع آوری شده است. نتایج آزمون فرضیه اصلی تحقیق نشانمی دهد که بین مالکیت نهادی و ارزش افزوده سرمایه به کارگرفته شده رابطه معنی داری وجود ندارد دلیل این امر این است که در ایراناکثر نهادهای مالی بزرگ به نوعی دولتی یا شبه دولتی می باشند که به نوعی انگیزه مناسبی برای ایفای نظارت را نداشته باشند.

کلیدواژه ها

حاکمیت شرکتی، ارزش افزوده سرمایه، بورس اوراق بهادر تهران،مالکیت نهادی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.