تاثیر پدیده کاویتاسیون در سرریز سدها با استفاده از مدل عددی Flow 3D (مطالعه موردی سرریز سد ونیار تبریز )

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: کنگره بین المللی علوم و مهندسی
  • کد COI اختصاصی: GERMANCONF01_290
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 512
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عماد محمدی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران- مرکز

هومن حاجی کندی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران- مرکز

چکیده

در دهه های اخیر و با پیشرفت تکنولوژی، احداث سدهای مخزنی و سازه های هیدرولیکی جانبی گسترشقابل توجهی نموده و با روند افزایشی احداث سدهای بلند و نیاز به بالابردن ایمنی سدها، توجه هرچه بیشترمهندسین هیدرولیک به مقوله طراحی اقتصادی و مطمین این سازه ها را می طلبد. یکی از سازه هایهیدرولیکی که نقش مهمی را در فراهم نمودن ایمنی کافی سد به هنگام ورود سیلاب به داخل مخزن وتخلیه آن به پایین دست سد ایفاء می کند، سرریزها می باشند.در سدها، برای عبور آبهای اضافی به ویژه درمواقع سیلابی از ساختمان هیدرولیکی به نام سرریز استفاده می شود. پدیده کاویتاسیون بزرگ ترین مشکلو خطری است که ساختمان سرریز ها را تهدید میکند. پدیده کاویتاسیون در نقاطی از سازه که در آنسرعت جریان آب زیاد بوده و فشار جریان ممکن است تا حد فشار بخار اشباع کاهش یابد، به وجود می آید.در این تحقیق ضمن تعریف و علل وقوع پدیده کاویتاسیون، به عنوان مطالعه موردی، وقوع پدیدهکاویتاسیون بر روی سرریز سد ونیار با استفاده از نرم افزار Flow 3D بررسی شد. نتایج شبیه سازی عددی نشان میدهد که به علت دقت بالا در محاسبات و همچنین توجیه اقتصادی آن، میتوان از نرم افزار Flow 3D برای پیش بینی عدد کاویتاسیون و مقایسه آن با عدد کاویتاسیون بحرانی استفاده کرد.

کلیدواژه ها

سرریز سد، کاویتاسیون، شبیه سازی عددی Flow 3D

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.