بررسی اثرات بذرمالی هیومیک اسید و پروبیوتیک گیاهی بر روی شاخص های جوانه زنی گندم دیم کوهدشت و زاگرس

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: کنگره بین المللی علوم و مهندسی
  • کد COI اختصاصی: GERMANCONF01_254
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 885
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

وحید غریبی اصل

گروه کشاورزی، واحد اردبیل، دانشگاه آزاد اسلامی، اردبیل، ایران

رضا شهریاری

گروه کشاورزی، واحد اردبیل، دانشگاه آزاد اسلامی، اردبیل، ایران

چکیده

بذرمال کردن به عنوان یک تکنیک برای جذب آب توسط بذر به منظور شروع وقایع اولیه جوانه زنی می باشد و فواید آنشامل افزایش جوانه زنی، سرعت جوانه زنی، جوانه زنی در محدوده وسیعی از شرایط محیطی و بهبود رشد و بنیه گیاهچهمی باشد، از این رو آزمایشی در سال 1396 در آزمایشگاه آب و خاک و محیط زیست دانشگاه ازاد اسلامی واحد اردبیل بهمنظور بررسی تاثیر بذرمال ارقام گندم دیم با هیومیک اسید و پروبیوتیک گیاهی بر شاخص های جوانه زنی اجرا شد.آزمایش به صورت فاکتوریل 3 فاکتوره در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی که فاکتور a ارقام گندم در دو سطح(زاگرس و کوهدشت)، فاکتور b پارس هیومیک در سه سطح (H0 =شاهد، ICC=H1 در 500cc آب و 1500CC=H2 در500CC آب) و فاکتور c پروبیو 96 در سه سطح (P0 =شاهد، P1 = هر 10 بذر 30 میکرولیتر و P2 = هر 10 بذر 60میکرولیتر) و در سه تکرار اجرا گردید. نتایج نشان داد که از نظر ارقام به جر ضریب سرعت جوانه زنی در بقیه شاخص هااختلاف معنی داری در سطوح 5 و 1 درصد مشاهده گردید. برای اثر متقابل فاکتور a × b برای شاخص های ضریب سرعتجوانه زنی، شاخص جوانه زنی، متوسط جوانه زنی روزانه و شاخص میزان جوانه زنی اختلاف معنی داری مشاهده گردید.ضریب سرعت جوانه زنی، میانگین مدت جوانه زنی، متوسط جوانه زنی روزانه و شاخص میزان جوانه زنی به طور معنی داری(P≥0/05) تحت تاثیر فاکتور c (پروبیو 96) قرار گرفتند. از نظر اثر متقابل c×a و b×c فقط از نظر متوسط جوانه زنیروزانه در سطح احتمال 1 درصد اختلاف معنی دار مشاهده شد. همچنین نتایج نشانگر معنی دار بودن میانگین مدتجوانه زنی و متوسط جوانه زنی روزانه اثر متقابل سه جانبه a×b×c در سطح احتمال (P≥0/01) بود. بذرمال کردن با1 سی سی پارس هیومیک باعث افزایش 08 / 54 درصدی ضریب سرعت جوانهزنی نسبت به بذرمال با 150 سی سیپارس هیومیک شده است. در این تحقیق با افزایش میزان بذرمال ضریب سرعت جوانه زنی به طور معنی داری افزایشداشته، به نحوی که بذرمال با 60 میکرولیتر پروبیو باعث افزایش 75 / 26 و 46 / 29 درصدی نسبت به شاهد و 30میکرولیتر پروبیو داشته است. بین ارقام گندم دیم مورد مطالعه رقم کوهدشت از نظر شاخص های جوانه زنی به عنوان رقمبرتر معرفی گردید. در کلیه صفات مورد ارزیابی ترکیب تیماری P2×H1×Kohdasht (کوهدشت ×1cc پارس هیومیکدر 500cc آب × 30 میکرولیتر پروبیو( به باعث بهوبد شاخص های جوانه زنی نسبت به سایر ترکیب های مورد آزمایش گردید.

کلیدواژه ها

گندم دیم، بذرمالی، هیومیک پروبیوتیک گیاهی، شاخص های جوانه زنی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.