الگوهای معماری پایدار بومی در جهت دستیابی به استراتژی های طراحی غیر فعال (نمونه موردی: خانه مسکونی لنگرود و لاهیجان)

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: کنگره بین المللی علوم و مهندسی
  • کد COI اختصاصی: GERMANCONF01_198
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 748
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عبداله بقائی دائمی

کارشناسی ارشد، دانشکده معماری، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران

مهسا ملک فرنود

کارشناسی ارشد، دانشکده معماری، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران

مریم اصغرزاده خرمدره یی

کارشناسی ارشد، دانشکده معماری، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران

حمیدرضا مردانی

کارشناسی ارشد، دانشکده معماری، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران

چکیده

معماری بومی، شاخه ای از معماری بر پایه نیازهای منطقه ای و مصالح ساختمانی است که بازتابی از سنت های منطقه ایمیباشد. معماری بومی در طول زمان بر اساس پیشینه محیطی، فرهنگی، فناوری و تاریخی که در آن وجود داشته تکامل یافته است. هر منطقه، بنا به فراخور مکانی خود، دارای الگوهای پایدار در جهت افزایش حد آسایش انسان رادارا می باشد. این الگوها میتوانند در پاره ای موارد، دارای مشابهت ها و تفاوتهایی باشند. در واقع توجه به معماری بومی از چندین جهت مورد بررسی بوده که شامل طراحی بومی، توجه به مصالح اقلیمی و زمین شناسی میباشد. دراین راستا توجه به جهت گیری ساختمان، نحوه دریافت انرژی خورشیدی از جداره ها و همینطور بهره گیری از تهویه طبیعی برای از بین رفت رطوبت بالای ساختمان، از اهداف معماری بومی می باشد. منطقه مورد مطالعه در این پژوهش استان گیلان و اقلیم معتدل و مرطوب است. در این پژوهش به بررسی خانه مسکونی در لنگرود و لاهیجان و تحلیل آنها، به شناخت عوامل موثر در جهت رسیدن به معماری همساز با اقلیم و شناخت عناصر بومی در روند شکل گیریاین ساختمان ها پرداخته شده است. به این صورت که استراتژی های طراحی غیرفعال در جهت رسیدن به معماری همساز با اقلیم با نرم افزار Climate consultant معرفی شدند. روش تحقیق پیش رو به صورت مطاله کیفی وهمینطور برداشت میدانی و تجربه مستقیم نگارندگان صورت پذیرفته است. نتایج شامل راهبردهای موثر طراحی همساز با اقلیم منطقه معتدل و مرطوب است.

کلیدواژه ها

الگوهای پایدار، مسکن روستایی، معماری همساز با اقلیم، لاهیجان، لنگرود، اقلیم معتدل و مرطوب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.