سناریوهای شبیه سازی شکست سدهای متوالی - مطالعه موردی سدهای گرگانرود
- سال انتشار: 1388
- محل انتشار: هشتمین کنفرانس هیدرولیک ایران
- کد COI اختصاصی: IHC08_070
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1504
نویسندگان
استادیار دانشکده عمران، پردیس دانشکده های فنی ، دانشگاه تهران
کارشناس ارشد، شرکت مهاب قدس و پژوهشگر همکار موسسه آب دانشگاه تهران
مدیر بخش مهندسی آب و محیط زیست، شرکت مهندسین مشاور سازه پردازی ایران
کارشناس پژوهشی، موسسه آب دانشگاه تهران
چکیده
کاربرد موفقیت آمیز مدل های ریاضی در علوم آب به چگونگی واسنجی پارامتر های موثر آنها بستگی دارد. با وجود توسعه این مدل ها در صورتی که نتوان یک مقدار بهینه منحصر به فرد برای پارامتر های آن بدست آورد، کاربرد آن مدل ها بسیار مشکل و با خطا همراه است. در این تحقیق برای مدلسازی هیدرولیکی و رسوبی رودخانه کرخه از مدل تک- بعدی (MIKE 11 ST (2007 استفاده شد و برای یافتن مقادیر بهینه پارامتر های مدلسازی هیدرولیکی و رسوبی از قبیل زبری رودخانه، فاکتور اصلاحی انتفال رسوب از ماژول Auto Calibrationمدل MIKE11 که بر اساس الگوریتم بهینه سازی تکامل رقابتی جوامع(SCE) می باشد، استفاده شده است. در این روش می توان این پارامتر ها را در بازه های مختلف رودخانه به صورت مستقل یا وابسته به یکدیگر با استفاده از روش های نوین بهینه سازی و داشتن اندازه گیری های میدانی مناسب و قابل اعتماد تعیین کرد. نتایج بهینه سازی با استفاده از الگوریتم تکامل رقابتی جوامع (SCE) نشان می دهد که این الگوریتم توانایی فوق العاده ای در بهینه سازی پارامتر ها و ضرایب عددی مدل سازی ریاضی داراست و حتی در شرایطی که نقاط اندازه گیری(شاهد) کافی نباشد مدل می تواند همگرا شود البته دقت و سرعت رسیدن به مقدار بهینه پارامتر بستگی زیادی به کیفیت و تعداد نقاط اندازه گیری دارد.کلیدواژه ها
شکست سد، سناریو، سدهای متوالی ، گرگانرودمقالات مرتبط جدید
- پایش تغییرات پهنه های آبی با استفاده از تصاویر ماهواره ای و تحلیل شاخص NDWI
- ارائه یک مدل برنامه ریزی خطی عدد صحیح مختلط جدید به جهت ترکیب واحدها برای راه اندازی یک نیروگاه برق آبی در مقیاس بزرگ
- خصوصی سازی مدیریت ریسک در حوزه آب و فاضلاب (مطالعه موردی: شرکت آب وفاضلاب تهران)
- بنچمارکینگ آب واحدهای مسکونی شهری، ضرورت و کاربردها
- شناسایی عوامل موثر بر تسهیل صادرات خدمات فنی و مهندسی مرتبط با صنعت آب
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.