مروری بر مطالعات انجام شده در خصوص استفاده از پساب تصفیه شده در تهیه و ساخت نمونه های بتنی و بررسی نتایج آنها

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: همایش ملی شهر سبز با محوریت تکنولوژی و انرژی های پاک در عمران،معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: ESACONF01_025
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 537
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

غلامرضا اسداله فردی

استاد گروه عمران دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه خوارزمی تهران

فهیمه سادات پیغمبرزاده

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی محیط زیست دانشگاه خوارزمی تهران

چکیده

امروزه یکی از اساسی ترین و پرکاربردترین تولیدات در کشورهای در حال توسعه از جمله ایران، بتن سیمانی می باشد. بعد از آب، بتن پرمصرفترین ماده است. صنعت بتن نیز خود به عنوان پرمصرف ترین صنعت مصرف کننده ی آب محسوب میشود که میتوان به مراحل ساخت بتن، عمل آوری بتن، شستن تجهیزات و کامیونهای مخلوط کن بتن اشاره کرد. از آن جایی که ایران دارای اقلیمی گرم و خشک می باشد، معمولا در آن شاهد پدیده ی خشکسالی و کمبود آب هستیم. با توجه به این موضوع که مقدار قابل توجهی آب در ساخت و تهیه بتن مورد استفاده قرار می گیرد و همچنین با در نظر گرفتن این واقعیت که حجم زیادی آب به صورت روزانه به فاضلاب هایی با منشا و ترکیبات مختلفی همچون خانگی،کشاورزی و صنعتی تبدیل می شود، علاوه بر تشدید مشکل کمبود آب، ورود چنین فاضلاب هایی به محیط زیست، مشکلات جدیدی را به وجود آورده است. از میان منشا های مختلف تولید فاضلاب، 50 تا %80 از فاضلابهای موجود، منشا خانگی دارند و میتوانند به عنوان یکی از گزینه های اصلی برای آب اختلاط بتن مورد توجه واقع شوند . هدف از این مرور، بررسی استفاده از انواع پساب تصفیه شده در ساخت بتن می باشد که در این راستا می تواند علاوه بر استفاده از ویژگی های مثبت احتمالی آن در بتن، آثار محیطی منفی ساخت بتن که در ابتدا به آن اشاره شد را نیز کاهش دهد. تمامی تحقیقات مورد مرور نشان دادند که استفاده از فاضلاب تصفیه شده در بتن قابل انجام بوده و تنها در سنین اولیه تا حدودی مقاومت را کاهش میدهد که این کاهش در محدودهی مجاز استاندارد ASTM C94/C 94 M - 04 (2004 ) قرار دارد. همچنین بررسیهایی که بر روی اسلامپ و مقاومت الکتریکی سطحی انجام شدند نیز نشان دادند که استفاده از این آب تاثیری بر روی این ویژگیها نگذاشته است. علاوه بر این موارد، مروری که صورت گرفت نشان داد که در برخی موارد مهم مانند گسترش ترک در بتن تولید شده از فاصلاب تصفیه شده و همچنین حرکت فلزات سنگین درون چنین بتنی که خود میتواند منشا بروز خوردگی و عواقب ناشی از آن شود، مبحثی است که در مطالعات و تحقیقات گذشته به آن اشاره نشده است و با توجه به اهمیتی که داراست لازم است در مطالعات آینده در رابطه با این موضوعات تحقیقات لازم به عمل آیند.

کلیدواژه ها

ساخت بتن با استفاده از فاضلاب تصفیه شده، آب بتن، مقاومت فشاری بتن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.