طراحی هنرستان با رویکرد معماری پایدار بااستفاده بهینه از انرژی های پاک نمونه موردی : سیستم گلخانه ای خورشیدی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: همایش ملی شهر سبز با محوریت تکنولوژی و انرژی های پاک در عمران،معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: ESACONF01_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1018
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا فرزانه نژاد

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد ارومیه

جواد شریف نژاد

استادیار گروه معماری،دانشگاه آزاد اسلامی ، واحد ارومیه

چکیده

امروزه با توجه به این که منابع انرژی تجدید ناپذیر روبه اتمام است و تخریبی که ناشی از استفاده این منابع به محیط زیست منجر می شود، توجه کشورها به سوی استفاده از منابع تجدیدپذیر و توسعه پایدار در نهایت استفاده بیشتر از انرژی های پاک بیش از پیش جلب شده است. بر اساس آمار موجود مصرف انرژی در ایران بیش از 5 برابر متوسط رشد مصرف انرژی در جهان است پس شکی نیست که بهینه سازی مصرف انرژی می تواند کمک بزرگی در رشد و توسعه کشورمان باشد. در این بین، نگرش به رویکردهای معماری سبز در فضاهای آموزشی از جمله هنرستان از جایگاه ویژه ای برخوردار است. زیرا علاوه بر رعایت نکات اساسی ساختمان های سبز و صرفه جویی در مصرف انرژی، وجود چنین فضاهای اموزشی ابزاری آموزشی، برای آموزش شیوه های پایدار به دانش آموزان است.این مقاله ابتدا به بررسی ابعاد معماری سبز و انرژی های پاک پرداخته و سپس به علل گرایش ایجاد رویکردی جدید و پایدار با عنوان فضای آموزشی با رویکرد انرژی های پاک می پردازد. (کسمایی، 1382،(29 هدف اصلی مقاله ضمن معرفی این رویکرد جدید در طراحی فضاهای تخصصی آموزشی، شناخت جایگاه فضای آموزشی پاک در ایران می باشد. بهره گیری از انرژی خورشیدی می تواند با استفاده از انواع سیستم های فعال و غیرفعال صورت گیرد. یکی از سیستم های غیرفعال خورشیدی، سیستم گلخانه ای است که دارای عملکردهای مختلفی میباشدو از متنوع ترین و فراگیرترین سامانه های ایستای خورشیدی می باشد، که انرژی گرمایی خورشید را به فضای کار و زندگی منتقل می کند(کسمایی، 1382،(29 طراحی، جانمایی شاکله دقیق آن، به نوع اقلیم و عملکرد بنا بستگی دارد.سیستم گلخانه ای نسبت به سیستم دریافت مستقیم، بار گرمایشی ساختمان را به طور قابل توجهی کاهش میدهد، در این پژوهش طراحی فضا با رویکرد صفر انرژی مطرح است، بدین منظور به بیان ویژگی های تابش خورشید و ویژگی های سیستم های غیر فعال خورشیدی پرداخته و سپس روش سیستم ایستا به خصوص سیستم گلخانه ای در اقلیم سرد مورد بررسی قرار میگیرد

کلیدواژه ها

معماری پایدار، بهینه سازی انرژی، ساختمان، سیستم خورشیدی، سیستم، گلخانه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.