بررسی اثر روش های استخراج به کمک فراصوت و سوکسله رایج بر قدرت مهارکنندگی رادیکال های آزاد و قدرت احیاکنندگی میوه توت فرنگی رقم کردستان

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: چهارمین همایش ملی انرژی، محیط زیست، کشاورزی و معماری پایدار
  • کد COI اختصاصی: EPCM04_037
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 429
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد مخلص

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج

فردین میراحمدی

عضو هیات علمی گروه صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج

تحسین کریمی نژاد

عضو هیات علمی گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج

چکیده

میوه توت فرنگی حاوی ترکیبات زیست فعال زیادی می باشد که دارای ارزش تغذیه ای فراوان بوده و اثر بسزایی در سلامت انسان و پیشگیری بیماری ها دارد. امروزه به دلیل اثبات خواص فراوان آنتی اکسیدان های موجود در میوه و گیاهان و پی بردن به سمیت و مضرات ترکیبات شیمیایی مورد استفاده در صنایع غذایی و دارویی، گرایش به مصرف و به کار گیری ترکیبات گیاهی و طبیعی رو به افزایش است که به همین دلیل پژوهشی در همین راستا بر گیاه توت فرنگی رقم کردستان که بومی منطقه می باشد صورت گرفت. اصلی ترین هدف این پژوهش بررسی اثر امواج فراصوت بر راندمان استخراج با اعمال مدت زمان های مختلف (10 و 20 و 30 دقیقه) و توان های مختلف (35 و 65 و 100 درصد ) و مقایسه با استخراج به روش غوطه وری با دستگاه سوکسله بود. سپس عصاره های حاصل از نظر مقدار قدرت احیاکنندگی و میزان مهار رادیکال های آزاد DPPH ارزیابی شدند. بر اساس نتایج، اعمال امواج فراصوت با مدت زمان 20 دقیقه و توان 100 درصد، بیشترین اثرگذاری در مقایسه با روش سوکسله رایج را بر راندمان داراست که در سطح 0/1 درصد اختلاف معنی دار ایجاد می نماید، اما اثر متقابل غلظت عصاره ها و مدت زمان اعمال فراصوت بر درصد مهار کنندگی اختلاف معنی دار ایجاد نمی کند. طی یک نتیجه گیری کلی می توان بیان کرد که فراصوت به عنوان یک تیمار کمکی جهت افزایش راندمان استخراج قابل استفاده می باشد و از توت فرنگی می توان به عنوان یک منبع گیاهی سرشار از ترکیبات فعال جهت مصارف دارویی و غذایی و مکملی بهره مند شد.

کلیدواژه ها

فراصوت، توت فرنگی، رادیکال آزاد، DPPH، احیاکنندگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.