واکاوی احیای معماری بومی در سایه ی ارتقای هویت فرهنگی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین همایش بین المللی عمران، معماری و شهر سبز پایدار
  • کد COI اختصاصی: CASGC02_092
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 450
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نازنین خداکرمی

دانشجوی کارشناسی ارشد ، گروه معماری،واحد کرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران

سعید رهرومهربانی

عضو هییت علمی، گروه معماری،واحد کرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران

چکیده

فرهنگ الگوهای کلی ذهنی مشترک و مرسوم در میان اعضا یک اجتماع فرهنگی است که به نحوه تفکر، احساس و رفتار اعضای آن جامعه در رابطه با خود، محیط و ماورای، در مکاتب مادی و معنوی زندگی، چه طور معنی دار می بخشد فرهنگی، پدیده ای پیچیده است که از سه رکن اصلی مرتبط با یکدیگر،ارزش ها، هنجارها و چیزهای مادی تشکیل شده است فرهنگ هر اجتماع از طریق مظاهر خود نظیر زبان و هنر و معماری نمود می یابد و بررسی و تحقیق در حوزه فرهنگ، مربوط می شود. معماری به عنوان ظرف زندگی انسان، آیینه تمام نمایی طرح یک طرح جامع است که در تعاملی تنگاتنگ با ویژگی های ساختاری، تاریخی و سیاسی و اقتصادی و اجتماعی آن جامعه قرار دارد مردم هر سرزمین و ساخت اثر معماری در تلاش هستند تا با بهره گیری از چیزهای مادی، از ارزش های خویش حفاظت و از هنجارهای خود تبعیت کنند. تغییر نگرش های فرهنگی و اجتماعی در جوامع، بیشترین تاثیر را در معماری دارد. هدف از این تحقیق درک و بررسی مقوله های مربوط به فرهنگ در معماری بومی است. تا بتوان راهکاری مناسب برای رجوع دوباره به فرهنگ غنی ایران در ساخت بناها و طراحی معماری و به تبع آن شهرسازی اندیشید. این تحقیق بر اساس مطالعات کتابخانه ای انجام گرفته است نتایج تحقیق نشان می دهد الگوهای فرهنگی، نه تنها در نحوه تلقی انسان ها از چیستی و مفهوم شهر و معماری، بلکه در صورت شهر و معماری نیز قابل بازیابی و مشاهده است.

کلیدواژه ها

معماری بومی، فرهنگ و معماری، معماری بومی و سنتی ، معماری سنتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.