برامه ریزی راهبردی ساماندهی سکونتگاههای غیررسمی با تاکید بر بازآفرینی شهری پایدار، نمونه موردی: محله امام حسن عسکری(ع) شهر کرمان

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین همایش بین المللی عمران، معماری و شهر سبز پایدار
  • کد COI اختصاصی: CASGC02_014
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 869
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بنیامین زمانی ترک

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری- دانشکده هنر معماری و شهرسازی- دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان

افسون مهدوی

مدرس برنامه ریزی شهری - دانشکده هنر معماری و شهرسازی - دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان

چکیده

طرح های بازآفرینی شهری سعی در استفاده از پتانسیل های موجود در بافت های فرسوده شهری دارند و بنابراین در تلاشند با بهره گیری از مشارکت گسترده عمومی با صرف کمترین بودجه، حیات اجتماعی و رونق اقتصادی را به این بافت ها برگردانند. درواقع ضعف مبانی نظری در کشور ما و تقلید از الگوهای بدلی از نظریه های شهرسازی و تهیه طرح های سامان دهی شهید بدون اطلاع از مبانی نظری آن ها مشکلات مختلفی ایجاد کرده است. پژوهش حاضر بر آنست تا با استفاده از مطالعات اسنادی، مشاهده، مصاحبه و پرسش نامه به بررسی امکانات و خدمات موجود در محلی شهرک امام حسن علیهم السلام شهر کرمان و نحوه کیفیت این خدمات با میزان مشارکت اهالی پرداخت و در نهایت پیشنهاداتی در خصوص رفع مشکلات موجود در این فضای شهری با استفاده از رویکرد بازآفرینی ارایه کند. در این میان با توجه به تجارب مختلف و بهره گیری از نظریات متاخر برنامه ریزی با عنایت به ابعاد مختلف موضوع، روش برنامه ریزی راهبردی و رویکرد بازآفرینی شهری پایدار به عنوان مناسب ترین راهکارها جهت برون رفت از وضعیت فعلی و کاهش شاخصه های نامطلوب موجود در محدوده پژوهش مورد استفاده قرار گرفته است. در این خصوص از روی هم گذاری لایه های مختلف اطلاعات با استفاده از نرم افزار SPSS و بهره گیری از تکنیک SWOT این مطلب استنتاج شده اگرچه در حال حاضر امکانات و خدمات مورد نیاز برای زندگی مطلوب در یک محله شهید در این محل وجود ندارد اما با بهره گیری از به فرضیه های موجود در جلب مشارکت مردمی می توان به صورت تامین خدمات و کیفیت نگهداری و استفاده بهینه از آن ها افزود. بنابراین پیشنهاداتی جهت شکل گیری یک فضای اجتماعی و با هویت در کنار پیشنهادات کالبدی ارایه شده تا بتواند در حل مسایل و مشکلات محدوده پژوهش قدم های مثبتی بردارد.

کلیدواژه ها

برنامه ریزی راهبردی، سکونت گاه غیررسمی، بازآفرینی شهری، محله امام حسن عسکری علیهم السلام شهر کرمان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.