توسعه مدل ریاضی کاربردپذیر جهت محاسبه میزان حذف آلاینده های معیار هوا توسط درختان در ایران
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: ششمین همایش ملی مدیریت آلودگی هوا و صدا
- کد COI اختصاصی: CANPM06_103
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 526
نویسندگان
دانشیار گروه مهندسی بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی
فارغ التحصیل کارشناسی ارشد مهندسی بهداشت محیط از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان
دانشجوی دکترای تخصصی مهندسی بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی تهران
چکیده
بر هم کنش های موجود بین سطح زمین و اتمسفر، تا حد قابل توجه ای تحت تاثیر پوشش گیاهی قرار دارد. در حال حاضر درختکاری به عنوان یکی از راهکارهای مورد استفاده جهت بهبود کیفیت هوا به شمار می رود. اگرچه توانایی گیاهان در بهبود کیفیت هوا بر کسی پوشیده نیست، ولی برای اجرای طرح های کلان شهری، لازم است تا با کمترین هزینه به بیشترین سطح بهبود دست پیدا کرد. کاربرد ابزار های برنامه ریزی و مدل سازی می تواند، متصدیان مربوطه را در راستای نیل به اهداف از پیش تعیین شده، یاری نماید. مدل های مختلفی برای کمی سازی تاثیرات فضای سبز بر کیفیت هوا وجود دارند، اما باتوجه به نیاز های اطلاعاتی، پیش فرض های بومی و نیاز های ابزاری؛ استفاده از هریک از این مدل ها محدودیت های اجرایی و مکانی خاصی را شامل می گردند. هدف از این مطالعه توسعه یک مدل کاربرد پذیر [محاسب بهبود کیفیت هوای درخت پارس (پارس تاک) (PARS Tree Air quality benefit Calculator ( PARS TAC] جهت ارزیابی کمی بهبود کیفیت هوای حاصل از حذف پنج آلاینده معیار (NO2 و 0 و SO2 و CO و PM10) توسط درختان جهت استفاده در ایران بود. در پایان نتایج مطالعه موردی صورت پذیرفته در پارک ملی سرخه حصار با استفاده از مدل پارس تاک با نتایج مطالعات مشابه مقایسه شد. نتایج بدست آمده ضمن اثبات کاربر پذیر بودن مدل پارس تاک از همخوانی مناسبی با دیگر مطالعات برخوردار بودند. این تطابق از قابل اطمینان بودن نتایج حاصل از مدل حکایت دارد.کلیدواژه ها
ترسیب خشک؛ آلاینده های معیار هوا؛ مدل ریاضیمقالات مرتبط جدید
- شناسایی و اولویت بندی توانمندسازهای تاب آوری در زنجیره تامین بخش بهداشت و درمان
- نقش فناوری های دیجیتال در پیشگیری و مدیریت اختلالات روانی: چالشها و فرصتها: یک بررسی مروری
- Effects of ozone concentration in combination with ultrasound irradiation on the reduction of residual daizinon and chlorpyrifos on tomato (Solanum Lycopersicum L.)
- نقش روغنهای طبیعی و رازهای مراقبت از پوست: بررسی خواص و مزایا
- تحلیل علمی اثرات ماساژ بر سیستم ایمنی بدن: بررسی مکانیزمها و نتایج بالینی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.