بررسی پتانسیل آلایندگی منطقه اقتصادی پارس جنوبی به کمک مدل گوس

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: ششمین همایش ملی مدیریت آلودگی هوا و صدا
  • کد COI اختصاصی: CANPM06_101
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 656
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد مرادی

استادیار پژوهشکده هواشناسی و علوم جو

عباس رنجبر

استادیار پژوهشکده هواشناسی و علوم جو

فایزه نوری

کارشناس ارشد هواشناسی، پژوهشکده هواشناسی و علوم جو

چکیده

آلودگی هوا به آهنگ گسیل آلاینده ها از چشمه های مختلف به ویژه وسایل منابع آلاینده، شرایط هواشناختی محلی و بزرگمقیاس، وجود کوه ها و فرایندهای شیمیایی در جو بستگی دارد. در صورت آلوده شدن اتمسفر به آلاینده های مختلف مخاطرات جبران ناپذیری به بشر وارد میگردد. مدلسازی نحوه پراکنش و تعیین غلظت آلاینده ها میتواند به عنوان یک ابزار مناسب برای پیش بینی کیفیت هوا در آینده تلقی شود. در این پژوهش از مدل گوس به عنوان ابزاری برای چگونگی پخش آلاینده های جوی در منطقه اقتصادی ویژه پارس جنوبی استفاده شده است. برای این منظور از داده های سمت و سرعت باد و ابرناکی ایستگاه بندر دیر برای محاسبه ورودی مدل استفاده شد. بررسی نتایج به دست آمده و هماهنگی آنها با گلباد ایستگاه بندر دیر، نشان میدهد که مدل ساده شده گوس، نحوه پخش آلاینده ها را به خوبی نشان میدهد. همچنین خروجی مدل گوس نشان داد که توسعه و گسترش آلاینده ها در جنوب شرق نسبت به شمال غرب بیشتر بوده و به طور میانگین در بدترین حالت، نواحی تا حدود 12 تا 15 کیلومتری را تحت تاثیر قرار میدهد. در شرایط معمول و پایدار جوی، میزان غلظت آلایند ه ها بیشتر از شرایط جوی ناپایدار و خنثی میباشد و در فواصل حدود 2 تا 3 کیلومتری از منبع آلاینده بیشینه غلظت آلاینده ها رخ خواهد داد.

کلیدواژه ها

منطقه پارس جنوبی؛ مدل گوس؛ آلودگی هوا؛ پتانسیل آلایندگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.