تحلیل داده های عظیم به عنوان سرویس: مدلی برای ارایه خدمات تحلیل داده های عظیم بر بستر رایانش ابری
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: همایش داده های عظیم
- کد COI اختصاصی: BIGDATA01_006
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 556
نویسندگان
استادیار گروه مهندسی کامپیوتر دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب
دانشجوی دکتری تخصصی مهندسی کامپییوتر دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب
چکیده
امروزه حجم انبوه داده ها در بسیاری از کاربردهای داده-محور ابزار و روشهای تحلیل و مدیریت داده ها را نیازمند تغییر نموده است. علاوه بر حجم بالا به عنوان یکی از سه بعد اصلی اینمسیله که با عنوان داده های عظیم شناخته می شود از تنوع زیادو سرعت بالا باید به عنوان دوبعد اساسی دیگر یاد نمود (3Vs)بهره گیری از رایانش ابری با ایده استفاده از توان رایانشی فراهمشده توسط دیگران، به عنوان زیر ساختی بررای پروژه های دادههای عظیم به منظور تحلیل و استخراج دانش سودمند از آن باتوجه به نیازهایی چون توان پردازشی زیاد، حجم ذخیره سازیبسیار بالا و .... می تواند بهره مندی سازمان های کوچک و بزرگاز مزایای تحلیل داده های عظیم را به همراه داشته باشد.در این مقاله با مروری بر نقش رایانش ابری در بهره مندی ازمزایای تحلیل داده های عظیم، به ارایه و تبیین مدلی با در نظرگرفتن سه سطح ارایه سرویس در ابر بر اساس تعریف NIST (زیرساخت، پلت فرم و نرم افزار) برای ذخیره سازی، پردازش و تحلیلداده های عظیم در قالب یک خدمت، با عنوان تحلیل داده هایعظیم به عنوان سرویس پرداخته و جنبه های گوناگون آن بررسیشده است.کلیدواژه ها
داده های عظیم، تحلیل داده های عظیم، رایانش ابری، مدل NISTمقالات مرتبط جدید
- کارآفرینی در کتابخانه های عمومی با راه اندازی خدمات مشاوره اطلاعاتی و مشاوره خوانندگان
- متاورس: مباحثی از فرصت های حرفه ای و مشاغل در گستره فناوری نوین
- بررسی معماری و بلوغ کسب و کار رایانش ابری بر مبنای مدیریت امنیت اطلاعات در علم اطلاع شناسی (مطالعه موردی شرکت های دانش بنیان پارک فناوری ارتباطات و اطلاعات)(چارچوب همکاری های بین رشته ای و فرا رشته ای برای کارآفرینی دانش بنیان)
- ایجاد سازمان نظام مدیریت اطلاعات و دانش (نماد)
- لزوم توجه به فرصت های جدید بازارکار در محتوای درسی رشته علم اطلاعات و دانش شناسی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.