نگاهی کلان به موضوع کلان داده از بعد امنیت و استانداردسازی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: همایش داده های عظیم
  • کد COI اختصاصی: BIGDATA01_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 492
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرتضی سرگلزایی جوان

دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دانشکده مهندسی کامپیوتر وفناوری اطلاعات

محمدکاظم اکبری

دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دانشکده مهندسی کامپیوتر وفناوری اطلاعات

چکیده

زمانی چالش دولت ها و شرکت های صاحب فناوری دستیابی به سرعت و توان بالا در انجام محاسبات بود تا بتوانند پیشتازی خود را در عرصه فناوری اطلاعات حفظ کنند. پس از ان مباحث مرتبط با شبکه های مقیاس بالا مطرح شدند و امروزه با رشد نمایی حجم داده و اطلاعات، دستیابی به فناوری های مرتبط با حجم زیاد داده نیز به عرصه رقابت اضافه شده است. به همین دلیل سرمایه گذاری های عظیمی در این سه حوزه در برنامه های کلان دولت ها و شرکت ها مشاهده می شود تا بتوانند توان رقابتی بیشتری در عرصه علم و فناوری بدست آورند. از جمله حوزه های راهبردی در هریک از فناوری ها، مباحث مربوط به استاندادسازی و امنیت می باشد تا مجموعه های صاحب فناوری بتوانند تسلط و پیشتازی خود را بر روی فناوری حفظ کنند. بنابراین در این مقاله سعی می کنیم در ابتدا نگاهی داشته باشیم. به برنامه ریزی های کلانی که در موضوع کلان داده صورت گرفته است که بطور خاص در حوزه های امنیتی و نیز استانداردسازی تاکید بیشتری شده است. سپس مجموعه اقداماتی که برای برنامه ریز راهبردی در این حوزه لازم است که در کشور صورت پذیرد را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

کلیدواژه ها

استانداردسازی، امنیت، کلان داده، داده باز، دولت باز، سیاست گذاری، برنامه ریزی راهبردی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.