بررسی وضعیت کیفی آبهای موجود در محدوده رامهرمز

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: نخستین کنفرانس سراسری آبهای زیرزمینی
  • کد COI اختصاصی: NCHYDROGEOLOGY01_052
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1493
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمود تولایی نژاد

کارشناسان ارشد سازمان آب و برق خوزستان

اشرف مکوندی

کارشناسان ارشد سازمان آب و برق خوزستان

پیوند پاپهن

کارشناسان ارشد سازمان آب و برق خوزستان

فریده عظیمی

استاد دانشگاه آزاد اسلامی اهواز

چکیده

استان خوزستان با مساحتی حدود 64236 کیلومتر مربع بین 47 درجه و 41 دقیقه تا 50 درجه و 39 دقیقه طول شرقی و 29 درجه 58 دقیقه تا 33 درجه و 4 دقیقه عرض شمالی در جنوب غرب ایران قرار دارد آب و هوای آن بجز در برخی از مناطق کوهستانی (شمالی و شرقی) دارای اقلیم خشک و نیمه خشک می باشد در طی سالیان اخیردر کشورهای صنعتی، بیشترین تاکید در مطالعات آبهای زیرزمینی به جای مسائل اکتشاف منابع جدید آب برروی کیفیت آبهای زیرزمینی صورت گرفته است. با این حال، در کشورهای در حال توسعه هنوز مبحث مطالعات کیفی آب زیرزمینی و به ویژه مطالعات آلودگی، به دلایلی همچون هزینه بر بودن مطالعات و وجود پیچیدگیهای علمی در این گونه تحقیقات به طور جدی مورد پیگیری قرار نگرفته است. در بسیاری از نقاط کشور آب زیرزمینی به مقدار کافی وجود دارد ولی وجود کیفیت نامطلوب، استفاده از آنها را غیرممکن ساخته است. همچنین در بسیاری مناطق دیگر به علل طبیعی و مصنوعی کیفیت آب د رمعرض نامطلوب شدن قرار گرفته است منظور از جنبه کیفی آب زیرزمینی غلظت عناصر و یونهای مختلف موجود در آب می باشد. آب زیرزمینی عمدتا برای اهداف شرب، کشاورزی و صنعت مورد استفاده قرار می گیرد. بنابراین معیارهای کیفی به مورد استفاده بودن آب برای یک مقصود معین بستگی دارد و استانداردهای کیفی استفاده از آبها را برای موارد استفاده مختلف جهت اجتناب از اثرات زیان آور محدود می نماید. در این تحقیق کیفیت آب زیرزمینی و سطحی منطقه رامهرمز براساس نتایج حاصل از بررسی های اکتشافی (لوگ چاهها ، پروفیلهای موجود و ....) را نشان داده همچنین از نظر شرب، کشاورزی، و صنعتی مورد ارزیابی قرار گرفته است.

کلیدواژه ها

بررسی ، کمی و کیفی، رامهرمز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.