اثرات ضد باکتریایی گونه های گیاهی خانواده نعناعیان به روش فاز بخار

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: کنفرانس ملی پژوهش های نوین در مهندسی کشاورزی، محیط زیست و منابع طبیعی
  • کد COI اختصاصی: AGRICULTURE01_064
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 512
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم امین زاده

مسول فنی شرکت ستاره طلایی گلستان، گنبد کاووس، گلستان

چکیده

کاربرد ترکیبات بدست آمده از گیاهان از جمله اسانس های فرار در مواد غذایی بسیار مورد توجه قرار گرفته است. هدف ازاین مطالعه بررسی اثرات ضد میکروبی اساسن سه گونه آویشن شیرازی، تیموس کوچیانوس، تیموس ولگاریس بر علیه باکتری اشرشیا کلی به روش دیسک دیفیوژن و فاز بخار بود. ابتدا اسانس ها به روش تقطیر با آب تهیه و اثرات ضدمیکروبی آنها به روش فاز بخار بررسی گردید. برای این منظور ابتدا باکتری با دوز تلقیح 106 باکتری در هر پلیت کشت داده شد. در روش دیسک دیفوژن کاغذ جاذب روی آگار قرار داده و به میزان 1، 2 ، 4، 8 و 16 میکرولیتر از هر اسانس به روی کاغذ اضافه شد. در روش فاز بخار پس از کشت باکتری، مقداری محیط آگار روی درب پلیت قرار داده و بعد از قرار دادن کاغذ جاذب روی آگار به میزان 1، 2، 4، 8 و 16 میکرولیتر از هر اسانس به روی کاغذ اضافه و پس از بستن در دمای 37 درجه سانتیگراد به مدت 24 ساعت گرمخانه گذاری گردید و هاله ممانعت تعیین گرید. نتایج نشان داد که گونه آویشن شیرازی بهترین اثر ضدمیکروبی هم در تماس مستقیم و هم در فاز بخار نشان داد. تفاوت معنی داری در افزایش غلظت اسانس در اثرات ضدباکتریایی فاز بخار هر سه گونه مشاهده گردید. نتایج این مطالعه نشان داد از شکل فرار اسانسها برای کنترل رشد باکتری های بیماریزا میتوان استفاده کرد.

کلیدواژه ها

اسانس، خصوصیات ضد میکروب، فاز بخار. اشرشیا کلی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.