برآورد فاصله یی شاخص های Cpm و Cpmk فرایندهای خودبرگشت به کمک روش بوت استرپ بلوکی حلقوی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: مجله ی مهندسی صنایع و مدیریت شریف، دوره: 32، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_SJIE-32-2_022
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 391
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صدیق رییسی

دانشیار، دانشکده ی مهندسی صنایع، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب

سمراد جعفریان نمین

کارشناس ارشد، دانشکده ی مهندسی صنایع، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب

امیرحسین امیری

دانشیار، گروه مهندسی صنایع، دانشگاه شاهد

چکیده

شاخص های قابلیت فرایند، به عنوان معیارهای کمی عملکرد فرایند در راستای نیل به بهبود کیفیت، در صنعت کاربرد گسترده یی دارند. استقلال مشاهدات از متداول ترین مفروضات اغلب شاخص های قابلیت فرایند است اما در عمل، الگوهای همبستگی میان اطلاعات نمونه یی قابل کشف است که منجر به نقض فرض استقلال مشاهدات می شود. عدم تشخیص صحیح یک فرایند خودهمبسته ممکن است باعث اشتباه در تصمیم گیری و به بار آمدن خسارت های کیفی شود. به دلیل توزیع نامعلوم شاخص های مذکور در حضور خودهمبستگی میان داده ها، در این نوشتار الگوریتمی برای برآوردهای فاصله یی Cpm و Cpmk در فرایندهای (1)AR با بهره گیری از روش ناپارامتری بوت استرپ بلوکی حلقوی ارایه شده است. به علاوه ارزیابی این راهکار و مقایسه ی آن با سایر روش های موجود در ادبیات، به کمک مطالعات شبیه سازی مختلف نشان می دهد که عملکرد الگوریتم پیشنهادی با فواصلی به روش بوت استرپ استاندارد، نسبت به فواصل صدکی، بهتر است. همچنین روش و الگرن برای برآورد فاصله یی شاخص Cpm و روش بوت استرپ بلوکی حلقوی برای شاخص Cpmk در حضور داده های خودهمبسته ی (1)AR برتری دارد. البته، در شرایط عدم اطلاع از سطح خودهمبستگی، همواره روش بوت استرپ بلوکی حلقوی برتری دارد.

کلیدواژه ها

شاخص های قابلیت فرایند، فرایند خودهمبسته (1) AR، فاصله ی اطمینان بوت استرپ، بوت استرپ بلوکی حلقوی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.