بررسی رفتار سد بتنی قوسی سلمان فارسی در برابر زلزله به کمک روش ETA
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: دوماهنامه نخبگان علوم و مهندسی، دوره: 2، شماره: 6
- کد COI اختصاصی: JR_SEE-2-6_008
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 423
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه عمران – آب و سازه های هیدرولیکی واحد پرند، دانشگاه آزاد اسلامی، پرند
عضو هییت علمی و استادیار گروه عمران واحد پرند، دانشگاه آزاد اسلامی، پرند
چکیده
کمی سازی شکست پیش رونده در سدهای بتنی قوسی تحت تحریک لرزه ای برای ارزیابی خطر ضروری میباشد. در این مقاله این موضوع از طریق روش تجزیه و تحلیل زمان دوام همراه با مفاهیم شاخص خرابی و شاخص عملکرد بررسی شده است. از طریق گزینش متغیر مجزای شاخص خرابی بر مبنای انرژی اتلاف شده و شاخص عملکرد برمبنای جابجایی نسبت به المان تاج سد و نقطه انتخابی در پایین سد بررسی شده است. برای این منظور سد قوسی وزنی سلمان فارسی، با استفاده از نرم افزار آباکوس مدل سازی شده است. مدلسازی در 4 حالت تحلیل استاتیکی، تحلیل دینامیکی بدون در نظر گرفتن شرایط مخزن و با در نظر گرفتن مخزن در حالت مخزن نیمه پر در حالت مخزن پر با استفاده از رکورد زلزله منجیل شهر رودبار انجام شده است. بطوری که در یکی از مدل ها بدنه سد به صورت یکپارچه و الاستیک خطی مدل شده و در مدل های دیگر از المان های بتن برای بدنه استفاده شده و رفتار مصالح بدنه غیرخطی در نظر گرفته شده است. پارامترهای روش زمان دوام و توابع گنجایش به دست آمدند و نتایج شاخص آسیب و شاخص عملکرد به لحاظ کمی مورد مقایسه قرار گرفتند.کلیدواژه ها
سد بتنی قوسی، روش زمان دوام، شاخص خسارت، شاخص عملکردمقالات مرتبط جدید
- سنتز نانو ماده اکسیدگرافن و بررسی تاثیر آن بر روی مقاومت شیمیایی رنگ آلکیدی
- پیش بینی نرخ های تولید چندفازی (نفت، گاز و آب) با استفاده از روش های یادگیری ماشین: مرور بر روش ها و کاربردها
- روشهای کنترل داده محور در مهندسی شیمی
- بررسی جداسازی گاز پروپیلن از پروپان در غشای ۶FDA-durene با استفاده از روش شبیه سازی مولکولی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.