بررسی و مقایسه روش های نوین روسازی معابرشهری با آسفالت از جنبه شرایط به کارگیری، اجرا و نگهداری آن

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دوماهنامه نخبگان علوم و مهندسی، دوره: 2، شماره: 6
  • کد COI اختصاصی: JR_SEE-2-6_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 819
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید رضا سید محمودی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی ژیوتکنیک، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بین المللی جلفا

رضا شهری

کارشناس ارشد مهندسی معماری از دانشگاه آزاد اسلامی واحد بین المللی جلفا، خوی

چکیده

با توجه به نقش چشمگیر راه ها در توسعه زیر ساخت حمل و نقل و به تبع آن رشد و توسعه شهرها، استفاده و بهره گیری از فناوری های جدید به منظور ساخت، توسعه و یا نگهداری شبکه راه ها می تواند علاوه بر افزایش کیفیت خدمت دهی، کاهش هزینه های چرخه عمر را در پی داشته باشد. روش تحقیق تحلیلی و توصیفی بوده و با گرد آوری و استناد به مطالعات میدانی و کتابخانه ای، و مقایسه روش های نوین روسازی آسفالتی در راه ها و معابر شهری، سعی در توسعه دانش طراحی و اجرای روسازی آسفالتی بدون نیاز به عملیات ترمیم و نگهداری در شهرداری ها و انتخاب گزینه بهتر در امر اجرایی، انجام شده است. با وجود این، امروزه این منابع به طور روز افزونی توسط تحقیقات کامپیوتر محور، اینترنت با امکانات وسیعی در حوزه اطلاعات در دسترس می باشد. با توجه به اینکه تقریبا تمامی راه ها و معابر در برخی موارد جهت عبور و مرور خودرو ها و افراد توسط رویه آسفالتی پوشیده شده اند، در این تحقیق روش های قدیمی و نوین سنجش مشخصات قیر و آسفالت مورد بررسی قرار گرفته است. پس از بیان روش های نوین ارزیابی قیر و آسفالت، روش ها و فن آوری های نوین ساخت روسازی معابر شامل آسفالت های گرم، بازیافت سرد آسفالت، قیرهای امولسیون و استفاده آن ها در تولید مخلوط آسفالت، استفاده از پودر لاستیک به منظور بهبود خواص و عمر مخلوط آسفالت و مخلوط های آسفالتی با استخوان بندی سنگی SMA تشریح می شود، که در ادامه مزایا و معایب هر کدام از فناوری ها بررسی شده و امید است یافته های این تحقیق سبب آشنایی مدیران و تصمیم گیرندگان شهری با فناوری های پر کاربرد درون شهری در زمینه رو سازی، باشد.

کلیدواژه ها

روش های نوین سنجش و عملکرد، روش های نوین روسازی، معابر، آسفالت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.