آثار اسانس کپسوله شده پونه بر جمعیت میکروبی و ریخت شناسی دستگاه گوارش جوجه گوشتی
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: فصلنامه تولیدات دامی، دوره: 19، شماره: 2
- کد COI اختصاصی: JR_JAP-19-2_017
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 483
نویسندگان
کارشناس ارشد سازمان تحقیقات، ترویج و آموزش کشاورزی، موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، تهران، ایران
دانشیار پژوهشی سازمان تحقیقات، ترویج و آموزش کشاورزی، موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، تهران، ایران
استادیار پژوهشی سازمان تحقیقات، ترویج و آموزش کشاورزی، موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، تهران، ایران
چکیده
این آزمایش به منظور ارزیابی آثار اسانس کپسوله شده پونه بر جمعیت میکروبی، مورفولوژی و طول و وزن قسمت های مختلف دستگاه گوارش جوجه های گوشتی آرین انجام شد. تعداد 625 قطعه جوجه گوشتی در قالب طرحی کاملا تصادفی با پنج تیمار و پنج تکرار از سن 1 تا 42 روزگی آزمایش شد. تیمارها عبارت بود از 1. تیمار شاهد بدون افزودنی، 2. تیمار شاهد + پروبیوتیک (0/1 گرم در کیلوگرم پروتکسین )، 3. تیمار شاهد + آنتی بیوتیک (0/15 گرم در کیلوگرم آویلامایسین )، 4. تیمار شاهد + اسانس پونه (0/2گرم در کیلوگرم ) و 5. تیمار شاهد + اسانس پونه کپسوله شده (1 گرم در کیلوگرم ). نتایج نشان داد صفات عملکردی جوجه ها در پایان 42روزگی تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرارنگرفت . بیشترین جمعیت لاکتوباسیل ها در تیمار پونه کپسوله شده مشاهده شد (005< p). طول دیودنوم تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرارگرفت (005< p). طول و وزن سایر قسمت های دستگاه گوارش تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرارنگرفت . بالاترین مقدار طول دیودنوم در تیمار شاهد و کمترین در تیمار پروبیوتیک بود (005< p). وزن دیودنوم ، طول ژژنوم ، وزن ژژنوم و طول ایلیوم تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرارنگرفت . بالاترین مقدار وزن ایلیوم در تیمار شاهد و کمترین در تیمار آنتی بیوتیک دیده شد (005< p). با توجه به نتایج حاصل ، به نظر میرسد فرم کپسوله شده اسانس تاثیر مطلوبی بر سلامت دستگاه گوارش دارد.کلیدواژه ها
اسانس پونه کپسوله شده ، آنتی بیوتیک ، جوجه گوشتی، مورفولوژی روده ، میکروفلورمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در توسعه پایدار منابع آب
- نشانگرهای مولکولی مشترک در شناسایی مقاومت به بیماریهای مهم گندم
- مقایسه میدانی حشره کش آبامکتین و ترکیبات معدنی در کنترل پروانه برگخوار مرکبات
- مقایسه برخی ویژگیهای خاک در باغات سیب با سنین مختلف در استان آذربایجان غربی
- تحلیل فضایی و زمانی غلظت ذرات معلق PM۲.۵ در شهر اصفهان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.