اثر زنجبیل و پروبیوتیک بر عملکرد، پاسخ ایمنی همورال و جمعیت میکروبی روده بلدرچین ژاپنی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: فصلنامه تولیدات دامی، دوره: 19، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JAP-19-1_013
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 680
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میثم پورطاهری

دانشجوی کارشناسی ارشدگروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه زابل

فرزاد باقرزاده کاسمانی

دانشیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل

مهران مهری

دانشیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل

حسن محمدی عمارت

استادیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل

چکیده

اثر سطوح زنجبیل (Zingiber officinale) و پروبیوتیک پروتکسین بر عملکرد، پاسخ ایمنی همورال و جمعیت میکروبی روده بلدرچین ژاپنی با استفاده از 360 پرنده در قالب طرح کاملا تصادفی با آرایش فاکتوریل 3×2 با سه سطح پودر زنجبیل (صفر، 2 / 5 و پنج گرم در کیلوگرم) و دو سطح پروبیوتیک (صفر و 150 میلی گرم در کیلو گرم) در شش تیمار، پنج تکرار و 12 پرنده در هر تکرار به مدت 28 روز بررسی شد. پرندگان از جیره حاوی 2 / 5 گرم در کیلو گرم زنجبیل به مقدار بیشتری مصرف نمودند ( 0 / 05> P). پرندگان تغذیه شده با جیره حاوی 150 میلی گرم در کیلوگرم پروبیوتیک، مصرف خوراک و افزایش وزن بیشتر و ضریب تبدیل کمتری داشتند ( 0 / 05> P). پرندگان دریافت کننده جیره حاوی 2 / 5 گرم در کیلو گرم زنجبیل با 150 میلی گرم در کیلوگرم پروبیوتیک مصرف خوراک بیشتری نسبت به پرندگان دریافت کننده سطح صفر زنجبیل با سطح صفر پروبیوتیک داشتند ( 0 / 05> P). مصرف زنجبیل، پروبیوتیک و مصرف توام زنجبیل با پروبیوتیک موجب افزایش عیار پادتن تولید شده در چالش ثانویه با گلبول قرمز گوسفندی نسبت به گروه دریافت کننده سطح صفر زنجبیل با سطح صفر پروبیوتیک شد ( 0 / 05> P). افزودن زنجبیل و پروبیوتیک به جیره اثری بر عیار پادتن تولید شده در چالش با ویروس نیوکاسل نداشت. مصرف پروبیوتیک و مصرف توام زنجبیل با پروبیوتیک جمعیت باکتری های اسید لاکتیک و کل جمعیت باکتریایی ایلیوم را نسبت به پرندگانی که سطح صفر زنجبیل با سطح صفر پروبیوتیک را دریافت کردند افزایش داد ( 0 / 05> P). بر اساس نتایج پژوهش حاضر، مکمل کردن جیره بلدرچین ژاپنی با 2 / 5 گرم در کیلوگرم زنجبیل و 150 میلی گرم در کیلوگرم پروبیوتیک موجب بهبود عملکرد، پاسخ ایمنی و اکوسیستم میکروبی ایلیوم می شود.

کلیدواژه ها

ایمنی، باکتری های اسیدلاکتیک، پروبیوتیک، زنجبیل، عملکرد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.