اثر دوره زمانی استفاده از برگ زیتون در جیره غذایی بر عملکرد،فراسنجه های خونی و ناهنجاری متابولیکی آسیت در جوجه های گوشتی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: فصلنامه تولیدات دامی، دوره: 19، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JAP-19-1_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 453
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صیفعلی ورمقانی

استادیار، بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی ایلام، سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، ایلام ایران

فرزاد بسطامی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده کشاورزی، دانشگاه ایلام

محمد اکبری قرایی

استادیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی دانشگاه ایلام، ایلام ایران

چکیده

اثر تغذیه برگ زیتون در هفته های مختلف دوره پرورش بر عملکرد و ناهنجاری متابولیکی آسیت با استفاده از تعداد 336 قطعه جوجه گوشتی نر سویه آرین در قالب طرح کاملا تصادفی با شش تیمار، چهار تکرار و 14 پرنده در هر تکرار به مدت 42 روز بررسی شد. جیره های غذایی بر اساس توصیه های جوجه گوشتی آرین در سه دوره زمانی و با استفاده از سطوح صفر (شاهد) و یک درصد برگ زیتون در هر دوره تهیه شد. تیمارهای آزمایشی عبارت بودند از: جیره شاهد، تغذیه جیره حاوی یک درصد برگ زیتون از یک تا 14 روزگی، جیره حاوی یک درصد برگ زیتون از یک تا 21 روزگی، جیره حاوی یک درصد برگ زیتون از یک تا 28 روز گی، جیره حاوی یک درصد برگ زیتون از یک تا 35 روزگی و جیره حاوی یک درصد برگ زیتون از یک تا 42 روزگی. اثر تیمارهای آزمایشی بر وزن زنده پایان دوره آزمایش، مصرف خوراک و ضریب تبدیل غذایی معنی دار نبود. تلفات ناشی از آسیت در پرندگانی که در دوره یک تا 14 و یک تا 42 روزگی با جیره یک درصد برگ زیتون تغذیه شده بودند کمتر بود ( 0 / 05> P). بیشترین مقدار درصد هماتوکریت و غلظت هورمون تری یدو تیرونین در پایان دوره پرورش مربوط به تیمار شاهد بود ( 0 / 05> P). تفاوتی در تعداد گلبول های قرمز و غلظت هورمون T در پایان دوره در پرندگان مربوط به تیمارهای مختلف مشاهده نشد. براساس نتایج حاصل، استفاده از یک درصد برگ زیتون در جیره جوجه های گوشتی بدون تاثیر نامطلوب بر عملکرد، تلفات ناشی از آسیت را کاهش می دهد.

کلیدواژه ها

آسیت، برگ زیتون، جوجه گوشتی، عملکرد رشد، هماتوکریت، هورمون های تیروییدی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.