شناسایی و تجزیه و تحلیلmiRNA ها و ایزومیرهای جدید و ژن های هدف آن ها در گاوهای شیری مبتلا به ورم پستان
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: فصلنامه تولیدات دامی، دوره: 18، شماره: 4
- کد COI اختصاصی: JR_JAP-18-4_001
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 524
نویسندگان
کارشناس ارشد، گروه علوم دام و طیور، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران، پاکدشت - ایران
استادیار، گروه علوم دام و طیور، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران، پاکدشت – ایران
دانشیار، گروه علوم دام و طیور، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران، پاکدشت - ایران
چکیده
ورم پستان یکی از بیماری های عفونی غدد پستان است که هزینه های زیادی را به صنعت گاو شیری تحمیل می کند. مکانیسم تنظیمی این بیماری پیچیده بوده و تحت کنترل ژنهای تنظیمی مختلفی قرار دارد. در مطالعه حاضر، به منظور درک بهتر عناصر تنظیمی در گیر در بیماری ورم پستان، نمونه های شیر گاوهای سالم و آلوده در طی سری زمانی صفر، 12، 2، 36 و 48 ساعت پس از آلودگی جمع آوری شد. داده های miRNA - seq از نمونه های شیر به دست آمد و با استفاده از روش های بیوانفورماتیکی پیشرفته، miRNAهای جدید، ژنهای هدف آنها، عملکرد احتمالی آنها، ایزو میرها و همچنین *miRNAهای جدید شناسایی شد. نتایج منجر به شناسایی نود و دو miRNA جدید شد که تعداد بیست و شش miRNA دارای ژن همولوگ و شصت و شش miRNA فاقد ژن همولوگ در دیگر گونه ها بود. بررسی گروه های کارکردی ژنهای هدف، موید نقش miRNAهای جدید در بسیاری از مکانیسم های مقابله با التهاب و آلودگی از جمله، پاسخ به تحریکات داخلی و خارجی، مرگ سلولی و تولید ایمنوگلوبین است. همچنین علاوه بر این، صد و سی و پنج *miRNA جدید نیز شناسایی شد. در مطالعه حاضر 493 ایزومیر جدید شناسایی شد که در گونه هایی نظیر انسان و موش دارای عملکردهای مرتبط با ایمنی می باشند. براساس نتایج حاصل از تحقیق حاضر، ژنهای هدف miRNAهای جدید در مسیرهای مرتبط با بیماری ورم پستان از جمله ایمنی، مرگ سلولی و التهاب نقش دارند و این مطلب می تواند موید نقش احتمالی و تنظیمی miRNAهای جدید شناسایی شده در بروز ورم پستان باشدکلیدواژه ها
التهاب، ایمنی، توالی یابی نسل بعد، سیستم پستانی، miRNA - seqمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در توسعه پایدار منابع آب
- نشانگرهای مولکولی مشترک در شناسایی مقاومت به بیماریهای مهم گندم
- مقایسه میدانی حشره کش آبامکتین و ترکیبات معدنی در کنترل پروانه برگخوار مرکبات
- مقایسه برخی ویژگیهای خاک در باغات سیب با سنین مختلف در استان آذربایجان غربی
- تحلیل فضایی و زمانی غلظت ذرات معلق PM۲.۵ در شهر اصفهان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.