اثر پودر نعناع فلفلی و بادرنجبویه بر عملکرد و قابلیت هضم پروتیین و چربی در جوجه های گوشتی تحت تنش گرمایی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: فصلنامه تولیدات دامی، دوره: 18، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JAP-18-1_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 486
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا امیری قنات سامان

کارشناس ارشد، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه جیرفت، جیرفت، ایران

امیدعلی اسماعیلی پور

استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه جیرفت، جیرفت، ایران

روح اله میرمحمودی

استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه جیرفت، جیرفت، ایران

مژگان مظهری

استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه جیرفت، جیرفت، ایران

چکیده

تاثیر پودر نعناع فلفلی و بادرنجبویه بر عملکرد، قابلیت هضم ظاهری، و فاکتورهای خونی جوجه های گوشتی تحت تنش گرمایی، آزمایشی در قالب طرح کاملا تصادفی با 200 قطعه جوجه گوشتی نر یک روزه سویه راس با پنج تیمار و چهار تکرار بررسی شد. تیمارها شامل : 1. جیره پایه بدون ماده افزودنی، 2. جیره پایه + 0/5 درصد نعناع فلفلی، 3. جیره پایه + یک درصد نعناع فلفلی، 4. جیره پایه + 0/2درصد بادرنجبویه ، و 5. جیره پایه + 0/4درصد بادرنجبویه بودند. جوجه ها تا 25روزگی با جیره یکسان تغذیه شدند. از 25روزگی جوجه ها روزانه هشت ساعت در دمای 2 ± 34 درجه سانتیگراد قرار گرفتند. اثر سطوح پودر نعناع فلفلی و بادرنجبویه بر مصرف خوراک معنیدار نبود، اما پرندگانی که جیره های حاوی این دو ترکیب را مصرف کردند، افزایش وزن روزانه بیشتر و ضریب تبدیل کمتری داشتند (005< P). بیشترین افزایش وزن روزانه و بهترین ضریب تبدیل در جوجه های تغذیه شده با یک درصد نعناع فلفلی مشاهده شد. قابلیت هضم ظاهری ماده خشک و چربی تحت تاثیر تیمارها قرار نگرفت ، اما قابلیت هضم پروتیین در پرندگان تغذیه شده با یک درصد نعناع فلفلی بیشتر از پرندگان گروه شاهد بود (005< P). صفات بیوشیمیایی خون تحت تاثیر سطوح گوناگون پودر نعناع فلفلی و بادرنجبویه قرار نگرفت . براساس نتایج حاصل ، مصرف پودر نعناع فلفلی به میزان یک درصد جیره در شرایط تنش گرمایی، قابلیت هضم پروتیین را افزایش میدهد و عملکرد رشد جوجه های گوشتی را بهبود می بخشد.

کلیدواژه ها

بادرنجبویه ، تنش گرمایی، جوجه گوشتی، عملکرد، نعناع فلفلی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.