ارایه یک مدل ترکیبی جدید به منظور قیمت گذاری قراردادهای اختیار اروپایی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: فصلنامه بین المللی مهندسی صنایع و مدیریت تولید، دوره: 28، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_IJIE-28-1_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 552
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی محمد کیمیاگری

دانشکده مهندسی صنایع و مدیریت سیستم ها دانشگاه صنعتی امیرکبیر تهران ایران

احسان حاجی زاده

دانشکده مهندسی صنایع و مدیریت سیستم ها دانشگاه صنعتی امیرکبیر تهران ایران

حسین دستخوان

دانشکده مهندسی صنایع و مدیریت سیستم ها دانشگاه صنعتی امیرکبیر تهران ایران

مجید رمضانی

گروه مهندسی صنایع موسسه آموزش عالی شهاب دانش قم ایران

چکیده

امروزه در بازارهای معتبر مالی در سراسر دنیا، از قراردادهای اختیار معامله به عنوان یکی از ابزارهای مهم در مدیریت ریسک سرمایه گذاری استفاده می شو د. در این پژوهش مسیله قیمت گذاری قراردادهای اختیار از نوع اروپایی مورد بررسی قرار می گیرد. نوسانات بازده شاخص یکی از پارامترهای موثر در قیمت گذاری اختیار معامله محسوب می شود. به منظور محاسبه دقیق نوسانات بازده، از سه مدل سری زمانی گارچ شامل مدل های EGARCH,GARCH ,GJR-GARCH استفاده میشود. خروجی بهترین این مدل ها، به عنوان ورودی مدل بلک شولز و مدلهای ناپارامتری (شبکه های عصبی مصنوعی و عص بی فازی) برا ی قیمت گذاری اختیار معامله قرار میگیرد. برای پیاده سازی مدل های پیشنهادی از دادههای واقعی قراردادهای اختیار روی شاخص اس اند پی 500 که از نوع قراردادهای اختیار اروپایی است، استفاده شده است. مقایسه نتایج به دست آمده نشان میدهد که مد ل بلک شولز برای قیمت گذاری اختیار معاملات شاخص اس اند پی 500 به خصوص زمانی که قیمت توافقی ن زدیک به قیمت شاخص باشد. همچنین با مقایسه مدل های ارایه شده بر اساس شبکه های عصبی و عصبی فازی با مدل بلک شولز، میتوان دریافت که دقت مدلهای ناپارامتری به مراتب بهتر از مدل بلک شولز است.

کلیدواژه ها

قیمت گذاری اختیار معامله،مدل های سری زمانی گارچ،مدل بلک شولز،مدل های ناپارامتری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.