بررسی رابطه کارکردهای مدیریت منابع انسانی و استقرار مدیریت دانش درشرکت توزیع برق استان چهارمحال وبختیاری

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سومین کنفرانس توانمندسازی جامعه در حوزه علوم انسانی و مطالعات مدیریت
  • کد COI اختصاصی: SPCONF03_030
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 365
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نایب صادقی

کارشناسی ارشد مدیریت دولتی- نیروی انسانی، دانشگاه آزاد اصفهان واحد خوراسگان

چکیده

مقاله حاضر با هدف بررسی رابطه بین کارکردهای مدیریت منابع انسانی و استقرار مدیریت دانش به روش توصیفی از نوع همبستگی انجام گردید. جامعه آمار این پژوهش را کارکنان شرکت توزیع برق استان چهارمحال وبختیاری در سال 1393به تعداد 191 نفر تشکیل داده اند. از این تعداد با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده و فرمول حجم نمونه کوکران تعداد 128 نفر برای شرکت در پژوهش حاضر انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها دو پرسشنامه استاندارد کارکردهای مدیریت منابع انسانی فیانس والن(( 2005 ومدیریت دانش لاوسون((2003 بوده است. روایی محتوایی و صوری پرسشنامه ها در این پژوهش توسط اساتید و جامعه آماری تایید گردید. پایایی ابزارهای پژوهش نیز با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ برای پرسشنامه کارکردهای مدیریت منابع انسانی0/967 و برای پرسشنامه مدیریت دانش0/961 به دست آمده است. به منظور آزمون فرضیه های پژوهش و تعمیم نتایج از روشهای آمار استنباطی شامل: (ضریب همبستگی، آزمون تی تک متغیره، آزمون ضد - فیشر، رگرسیون گام به گام) استفاده شده است. یافته های بدست آمده نشان داد که بین کارکردهای شش گانه مدیریت منابع انسانی و استقرار مدیریت دانش رابطه معنادار.05 p< و r=.841 وجود دارد. این رابطه برای هریک از کارکردها به این شرح می باشد: (آموزش و توسعه r= 0/708، ارزیابی عملکرد r=0/777، جبران خدمات r= 0/689، جذب واستخدام r= 0/591، روابط کارکنان r=0/776 ومسیر پیشرفت شغلی .( r=0/767 از بین کارکردهای مدیریت منابع انسانی: ارزیابی عملکرد، مسیرپیشرفت شغلی و روابط کارکنان توانایی پیش بینی استقرار مدیریت دانش رابطه معنادار بوده است. این در حالی است که توانایی پیش بینی کارکردهای جذب واستخدام، آموزش و توسعه و جبران خدمت در استقرار مدیریت دانش معنادار نبوده است. همچنین بین نظرات پاسخگویان در مورد رابطه بین کارکردهای مدیریت منابع انسانی و استقرار مدیریت دانش بر حسب متغیرهای دموگرافیک شامل متغیر سطوح تحصیلی(در سطح لیسانس وفوق دیپلم)، سطوح سازمانی(در سطح کارمند- کارشناس و کارمند- مدیر)، سابقه خدمت افراد با (سابقه زیر 5 سال با افراد با سابقه ی 26سال وبالاتر وافراد با سابقه ی 6 تا 10 سال با افراد با سابقه ی 26 سال و بالاتر) تفاوت معنادار وجود داشت. بین نظرات پاسخگویان با توجه متغیرهای جنسیت، وضعیت تاهل و سن تفاوت معنادار مشاهده نگردید.

کلیدواژه ها

کارکردهای مدیریت منابع انسانی، آموزش و توسعه، ارزیابی عملکرد، جبران خدمت، جذب واستخدام، روابط کارکنان، مسیر پیشرفت شغلی، مدیریت دانش، شرکت توزیع استان چهارمحال و بختیاری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.