بررسی نقش صدور انقلاب اسلامی ایران در بیداری اسلامی و شکل گیری تمدن نوین اسلامی
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: کنفرانس ملی پژوهش های نوین ایران و جهان در روانشناسی،علوم تربیتی و مطالعات اجتماعی
- کد COI اختصاصی: PESLSBT01_311
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 800
نویسندگان
کارشناس علوم تربیتی، آموزگار (فرهنگی)
دانشجوی دکترای تخصصی برنامه ریزی درسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد آزادشهر (فرهنگی)
کارشناس دینی و عربی، معاون پرورشی (فرهنگی)
کارشناسی ارشد مدیریت آموزشی، معاون آموزشی- فرهنگی (فرهنگی)
چکیده
پیروزی انقلاب اسلامی ایران در بهمن سال 57 برگ جدید ی را در تاریخ گفتمان منطقه بر پایه اندیشه ی توحیدی امام خمینی (ره) رقم زد.هدف از پژوهش حاضر بررسی نقش الگویی انقلاب اسلامی ایران در شکل گیری انقلاب های منطقه به ویژه در حوزه ی خاور میانه می باشد. روش تحقیق و الهام بخش این مقاله مبتنی بر مطالعات کتابخانه ای و اقوال علماء و دانشمندان علوم سیاسی و عالمان اسلامی، تنظیم و به رشته ی تحریر در آمده است. مهم ترین یافته های پژوهش آن است که انقلاب اسلامی پایان دهنده ی هژمونی و استیلای غرب بر دنیای اسلام و آغازگر حیات اجتماعی- سیاسی مبتنی بر آموزه های دین مبین اسلام، پیامبر اکرم (ص) و ایمه اطهار (ع) شد. بیداری اسلامی بعنوان یک پدیه ی نوظهور در منطقه با الگو گیری انقلاب اسلامی ایران سعی در تشکیل یک امت واحده مسلمان برپایه ی خاورمیانه جدید و محوریت جمهوری اسلامی ایران دارد. ابتدا به تعریف انقلاب، بیداری اسلامی، تمدن اسلامی و سپس به بررسی ویژگی های برجسته انقلاب اسلامی و ابعاد تاثیر گذاری آن در جوامع دیگر پرداخته شده است. در پایان نویسندگان مقاله ی حاضر به دنبال اثبات این فرضیه هستند که بارزترین مشخصه مشترک در میان مجموعه قیام ها خیزش های به هم پیوسته و دنباله وار جاری در خاورمیانه و شمال آفریقا، ظهور و نقش آفرینی انقلاب اسلامی بوده است.کلیدواژه ها
انقلاب اسلامی، بیداری اسلامی، تمدن سازی، ایراناطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.