مقایسه کارکرد اجرایی-عصب شناختی در افراد مصرف کننده مواد مخدر و سالم

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: کنفرانس ملی پژوهش های نوین ایران و جهان در روانشناسی،علوم تربیتی و مطالعات اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: PESLSBT01_256
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 358
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام کاظمی مهیاری

کارشناس ارشد روانشناسی،گروه روانشناسی بالینی،واحدخمین،دانشگاه آزاد اسلامی،خمین،ایران

سیدرضا میرمهدی

استادیار دانشگاه پیام نور،گروه روانشناسی،ایران،پست

سیدعلی آل یاسین

گروه روانشناسی بالینی، واحدخمین،دانشگاه آزاد اسلامی،خمین،ایران

حسین داوودی

استادیار گروه مشاوره، واحد خمین،دانشگاه آزاد اسلامی،خمین،ایران

چکیده

هدف: این پژوهش با هدف مقایسه عملکرد اجرایی در زنان مصرف کننده مواد مخدر و سالم انجام شد. روش: پژوهش حاضر به روشعلی-مقایسهای بود. جامعه آماری شامل کلیه زنان مصرف کننده در کمپ های ترک اعتیاد و گروه دوم کلیه زنان سالم شهر اصفهان بود.بدین منظور با توجه به ملاکهای ورود و خروج تعداد 30 نفر از زنان مصرف کننده مواد به روش نمونه گیری هدفمند و 30 نفر زنان سالم بهروش نمونه گیری خوشه ای انتخاب شدند. ابزارهای این پژوهش آزمون عصب شناختی ویسکانسین و پرسشنامه جمعیت شناختی محقق ساخته بودند. یافته ها: نتایج تحلیل واریانس نشان داد که در مولفه های آزمون ویسکانسین بین دو گروه تفاوت معنی داری وجود داشت به طوریکه زنان مصرف کننده میانگین خطای درجاماندگی (انعطاف پذیری شناختی) وسایر خطای بیشتر و تعداد طبقات تکمیلی کمتری را نسبت به گروه سالم تکمیل نمودند. نتیجه گیری: مصرف مواد مخدر بر روی عملکرد نواحی پشتی–جانبی قشرپره فرونتال (ازقبیل عملکرد اجرایی) تاثیر می گذارد، لذا این موضوع از نظر اقدامات تشخیصی و درمانی، ضرورت اهمیت انجام این پژوهش را دو چندان می کند.

کلیدواژه ها

کارکرد اجرایی، کارکرد عصب روانشناختی- مصرف کننده مواد، اعتیاد

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.